Plača menedžerja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Muri
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Plača menedžerja

Odgovor Napisal/-a Muri »

Lep pozdrav,
zanima me, če mi lahko kdo pošlje primer individualne pogodbe za menedžerja, ki je vezan delno na provizijo od poslov, ki jih sklene.
Kaj se sedaj uporablja v praksi za menedžerje, v celoti izplačilo kot OD, ali druge možnosti? Slišala sem, da ima kar nekaj direktorjev večjih podjetij pogodbe z njimi kot s.p.
Ima kdo kak nasvet?

Hvala vsem za odgovore
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MdeBarca »

Ja, kaj se uporablja v praksi? To je dobro vprašanje in hkrati tudi konkurenčna prednost in poslovna tajnost!!! In ja, tudi sam se zasledil, da nekatera podjetja uporabljajo pogodbe z s.p.! Torej izdan račun in to je to.

Možnost izplačila (pogodbe) za managerja pa je tudi vezava na rezultate, kot na primer:

Da se osnovna plača za polni delovni čas, določi v višini x-kratnika povprečne bruto izplačane plače v družbi.

Izhodiščna plača ne more biti nižja, kot velja za najvišjo tarifno skupino v kolektivni pogodbi panoge, povečana za x %.

Managerju pripada za uspešno delo tudi udeležba v dobičku v skladu s določili statuta družbe in na podlagi sklepa skupščine, če podjetje dosega predvidene rezultate.
1.Najmanj x % stopnja neto donosa kapitala v preteklem letu
2.Najmanj x % stopnja neto dobička v primerjavi s skupnim prihodkom.

Delež na pozitivnem poslovnem izidu se izplača v gotovini ali v delnicah družbe na podlagi predloga nadzornega sveta ter sklepa skupščine.

:twisted:

MdeBarca
Odgovori