Atipični zavezanec
Moderator: Mirko Zbačnik
Atipični zavezanec
Kdaj mora s.p. prositi za id za atipičnega zavezanca? S.p. sicer ni zavezanec za DDV (=pavšalist) in posluje tudi s tujino, ampak v smislu izdaje računov, NE nabave blaga. Dobila sem info. da je potrebo prositi za id za atipičnega z. v vsakem primeru, če posluješ s tujino (ne samo za uvoz blaga nad 10.000 €), ampak meni se zdi to za lase privlečeno
. Imam prav? Pa kateri člen ZDDV-ja to ureja? Hvala! 
Re: Atipični zavezanec
79. člen ZDDV-1
Hvala!
Aja pa še en podatek: v tujino pošilajmo fakture za storitve (ne blago) - to je verjetno pomembna info.
Aja pa še en podatek: v tujino pošilajmo fakture za storitve (ne blago) - to je verjetno pomembna info.
Ja, tu gre za opravljanje storitev v EU.
Sicer niste napisali za kakšno tujino gre, toda domnevala sem, da poslujete v EU. Če gre za tretje države, pa se po mojem ni treba registrirat.
Sicer niste napisali za kakšno tujino gre, toda domnevala sem, da poslujete v EU. Če gre za tretje države, pa se po mojem ni treba registrirat.
Ja, tako je poslujemo zgolj znotraj EU. Če sem prav razumela, se torej moramo registrirati?
Se opravičujem za nevšečnosti, ampak bi se rada res prepričala, da ne bo problemov
Hvala, še enkrat!