Pozdravljeni!
Delavka gre v sredini januarja 2005 na porodniški dopust. Zanima me, glede na to da ji bo država plačevala porodniško kdo jim to sporoči. Jim moramo mi kot delodajalec??? Katere dokumente potrebujemo od nje?
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav.
Porodniška-dokumentacija?!?
Moderator: Mirko Zbačnik
Delavka se mora oglasiti na pristojnem centru za socialno delo, kjer bo dobila vse obrazce. Med njimi tudi obrazec, v katerem delodajalec vpiše zadnjih 12 plač. Na osnovi teh obrazcev ji izračunajo nadomestilo, vas pa obvestijo z odločbo od kdaj do kdaj je na porodniški. Tako nekako... Pa pohit naj, ker bi, glede na to da gre v porodniško že sredi januarja, morala zadeve imeti že urejene.
lp
Magda
lp
Magda
Delavka mora na CSD, izpolnite tisto o plači. Dobili pa boste dve obvestili:
- porodniški dopust (ca. 3,5 mesece)in
- dopust za nego in varstvo otroka (ostali čas).
Delodajalec pa mora na DURS (če je s.p.) pošiljati mesečne plačilne liste (znesek 0,00) - zaradi ur, ki jih vpiše v rubriko Boleznine v breme Zavoda (sam sem dodal še Porodniški dopust).
Tako je bilo od mar03 do mar04 - sicer pa so mi (ko je bilo aktualno) zadevo razložili na obrtni zbornici.
LP
Peter
-------
Nisem računovodja. Se še učim.
- porodniški dopust (ca. 3,5 mesece)in
- dopust za nego in varstvo otroka (ostali čas).
Delodajalec pa mora na DURS (če je s.p.) pošiljati mesečne plačilne liste (znesek 0,00) - zaradi ur, ki jih vpiše v rubriko Boleznine v breme Zavoda (sam sem dodal še Porodniški dopust).
Tako je bilo od mar03 do mar04 - sicer pa so mi (ko je bilo aktualno) zadevo razložili na obrtni zbornici.
LP
Peter
-------
Nisem računovodja. Se še učim.