Sprememba ugotavljanja davčne osnove

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Lady_Claudia
Novinec
Novinec

Sprememba ugotavljanja davčne osnove

Odgovor Napisal/-a Lady_Claudia »

Pozdravljeni!

12. 3. 2013 sem odprla s.p. in na vem točki podpisala, da bom normiranec, ker pač nisem imela pojma za kaj gre in mi je gospa tam svetovala, da je za začetku poslovanja tako bolje.
Nato sem 3.4. z dursa dobila dopis, da naj pojasnim izgubo (?) oz. predložim nov izračun. In takrat sem se posvetovala z računovodkinjo ki m je rekla, da bolje ce iz normiranega sistema izstopim. Sla sem na durs, kjer mi je svetovalka dala neke obrazce z rokom 2.4. Vendar, da ta rok zame ne velja ker sem novo nastali podjetnik. Ko sem jih ji poslala, me je klicala, da se opravicuje, ker ni vedela, da je bil zadnji rok vseeno 2.4. In mi pisredovala nove obrazce spet za normiranca, ces da ne morem spremenit nacina ugotavljanja davcne osnove. In tudi na tem obrazcu pise rok 2.4. - ta pa ocitno velja :/

In zdaj me zanima... ali lahko spremenim ugotavljanje davcne osnove iz normiranih v dejanske odhodke,glede na to, da se je zmeda zacela po 2.4. in da dejansko z dursa se nimam odlocbe?

Lp
adut
Super računovodja
Super računovodja

Re: Sprememba ugotavljanja davčne osnove

Odgovor Napisal/-a adut »

mogoče, če zaprete s.p. in ga ponovno odprete
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a novica »

" Nato sem 3.4. z dursa dobila dopis, da naj pojasnim izgubo (?) oz. predložim nov izračun."

Najbrž vam je "gospa" na vem točki ob prijavi "napovedala" izgubo v letu 2013 in jo pač morate nekako obrazložiti. lp
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Ne vem, kako je lahko napovedala izgubo pri normiranih stroških - očitno so zelo usposobljeni na tej vem točki, ker matematično to ni mogoče.
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a novica »

adut napisal/-a:Ne vem, kako je lahko napovedala izgubo pri normiranih stroških - očitno so zelo usposobljeni na tej vem točki, ker matematično to ni mogoče.
Imaš prav - sem spregledala pri tem mišmašu "bi- ne bi", da je bila vloga za normirca.

Durs ima pa najbrž kar "naštancan" poziv - v tem primeru pač velja drugi del: " oz. predloži nov izračun." - dobiček, izračunan po normiranih stroških...
Odgovori