Boniteta

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lev76
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Boniteta

Odgovor Napisal/-a lev76 »

1. Lepo prosim, če mi enkrat za vselej pojasnite,kaj boste storili z mobiteli delavcev,ki jih uporabljajo v privat namene?
Ali jim boste obračunavali boniteto, ali boste oz. ste našli kakšno luknjo v zakonu in boste zadevo speljali drugače??

2. Zanima me kateri znesek na dobaviteljevem računu se vzame za osnovo obračuna bonitete (delavcu smo podarili nekaj katerega vrednost je presegla zakonske okvire)-ali je to znesek brez DDV ali z DDV, pa če je to neto znesek, glede na to da obračunavamo odbitni delež,mora biti verjetno za neodbitni % osnova povečana??

Lepo prosim za pomoč, plača se nazadržno približuje!![:I]
Semi
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Semi »

Pri nas bomo delali tako, da bodo zaposleni uporabljali službene mobitele samo v službene namete. [xx(]
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Boniteta za mobitel znaša 3.000,00 sit, ne glede na to kakšen je račun dobavitelja.
Lp
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

V mislih si pripravljam en dogovor,kjer bo napisano,da se telefon sicer uporablja v službene namene,ker pa se zgodi,da se naredi kakšen pogovor tudi v zasebne namene,smo na podlagi pregleda nekaterih starih izpiskov ugotovili,da ima posamezen delavec npr.za 1.000,00,
2.000,00...sit privatnih razgovorov in se mu bo ta znesek vsak mesec
odtrgal od plače.3.000,00 sit bonitete za uporabo telefona bomo pa vsem seveda obračunali.
Ali sem pri tako napisanem dogovoru še kaj spregledala?
lev76
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lev76 »

Semi, kako boste pa to naredili?? Ali nameravate podpreti s kakšnim sklepom, ali celo aneksom k pogodbi.

Misty, ste me razumeli narobe, vprašanje pod točko 2 se ne nanaša na mobitele ampak na darila zaposlenim, katerim je potrebno obračunati boniteto.
AAA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a AAA »

"KAJ" - zakaj pa boste delavcu vzeli denar še za njegove pogovore. Ali tudi to piše v zakonu. Ali ni dovolj obračun bonitete.
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MdeBarca »

Kako boste pa ločili privat pogovore od službenih? Po novem bom torej poleg mobilca potreboval še blok, kamor bom vpisoval privat pogovore.

Recimo, da moj brat uokvirja slike, pa ga pokličem, če bi za naše podjetje uokviril certifikate ISO, potem pa še povprašam, kako je kaj? Hm, poleg bloka bom rabil še štoparico, da si bom v tem pogovoru zapisal, koliko časa sva se pogovarjala službeno in koliko privat. :sad:[xx(]:mad:

Ja enkrat sem že razmišljal o Zimbabveju, pa ne vem, če ne bom vedno več...

:twisted:

MdeBarca
Semi
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Semi »

[quote]<i>napisal lev76</i>
<br />Semi, kako boste pa to naredili?? Ali nameravate podpreti s kakšnim sklepom, ali celo aneksom k pogodbi.

Za vse zaposlene, ki imajo mobitele od firme bomo sklenili izjave, da teh mobitelov ne bodo uporabljali zasebno, ker imajo za privat svoje lastne aparate in številke.
anerip
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a anerip »

Ali se boniteta 3000 SIT obračuna že pri decemberski plači, ali šele pri plači za mesec januar?

Hvala.
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Poglejte v forum DDV, davki.... je precej na to temo

MdeBarca
anerip
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a anerip »

Sem iskala, pa konkretnega odgovora na to temo ne najdem.
Kolegica je bila na nekem seminarju, kjer so povedali, da se bo boniteta obračunavala šele za januarsko plačo.
Iščem pravni vir na to temo, pa nič ne najdem...
Ima kdo kakšen preblisk?
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Obračuna se za uporabo v januarju in ne v decembru.....

torej pri plači za januar 2005

MdeBarca
Odgovori