Boniteta
Moderator: Mirko Zbačnik
Boniteta
1. Lepo prosim, če mi enkrat za vselej pojasnite,kaj boste storili z mobiteli delavcev,ki jih uporabljajo v privat namene?
Ali jim boste obračunavali boniteto, ali boste oz. ste našli kakšno luknjo v zakonu in boste zadevo speljali drugače??
2. Zanima me kateri znesek na dobaviteljevem računu se vzame za osnovo obračuna bonitete (delavcu smo podarili nekaj katerega vrednost je presegla zakonske okvire)-ali je to znesek brez DDV ali z DDV, pa če je to neto znesek, glede na to da obračunavamo odbitni delež,mora biti verjetno za neodbitni % osnova povečana??
Lepo prosim za pomoč, plača se nazadržno približuje!![:I]
Ali jim boste obračunavali boniteto, ali boste oz. ste našli kakšno luknjo v zakonu in boste zadevo speljali drugače??
2. Zanima me kateri znesek na dobaviteljevem računu se vzame za osnovo obračuna bonitete (delavcu smo podarili nekaj katerega vrednost je presegla zakonske okvire)-ali je to znesek brez DDV ali z DDV, pa če je to neto znesek, glede na to da obračunavamo odbitni delež,mora biti verjetno za neodbitni % osnova povečana??
Lepo prosim za pomoč, plača se nazadržno približuje!![:I]
V mislih si pripravljam en dogovor,kjer bo napisano,da se telefon sicer uporablja v službene namene,ker pa se zgodi,da se naredi kakšen pogovor tudi v zasebne namene,smo na podlagi pregleda nekaterih starih izpiskov ugotovili,da ima posamezen delavec npr.za 1.000,00,
2.000,00...sit privatnih razgovorov in se mu bo ta znesek vsak mesec
odtrgal od plače.3.000,00 sit bonitete za uporabo telefona bomo pa vsem seveda obračunali.
Ali sem pri tako napisanem dogovoru še kaj spregledala?
2.000,00...sit privatnih razgovorov in se mu bo ta znesek vsak mesec
odtrgal od plače.3.000,00 sit bonitete za uporabo telefona bomo pa vsem seveda obračunali.
Ali sem pri tako napisanem dogovoru še kaj spregledala?
Kako boste pa ločili privat pogovore od službenih? Po novem bom torej poleg mobilca potreboval še blok, kamor bom vpisoval privat pogovore.
Recimo, da moj brat uokvirja slike, pa ga pokličem, če bi za naše podjetje uokviril certifikate ISO, potem pa še povprašam, kako je kaj? Hm, poleg bloka bom rabil še štoparico, da si bom v tem pogovoru zapisal, koliko časa sva se pogovarjala službeno in koliko privat.
[xx(]
Ja enkrat sem že razmišljal o Zimbabveju, pa ne vem, če ne bom vedno več...

MdeBarca
Recimo, da moj brat uokvirja slike, pa ga pokličem, če bi za naše podjetje uokviril certifikate ISO, potem pa še povprašam, kako je kaj? Hm, poleg bloka bom rabil še štoparico, da si bom v tem pogovoru zapisal, koliko časa sva se pogovarjala službeno in koliko privat.
Ja enkrat sem že razmišljal o Zimbabveju, pa ne vem, če ne bom vedno več...
MdeBarca
[quote]<i>napisal lev76</i>
<br />Semi, kako boste pa to naredili?? Ali nameravate podpreti s kakšnim sklepom, ali celo aneksom k pogodbi.
Za vse zaposlene, ki imajo mobitele od firme bomo sklenili izjave, da teh mobitelov ne bodo uporabljali zasebno, ker imajo za privat svoje lastne aparate in številke.
<br />Semi, kako boste pa to naredili?? Ali nameravate podpreti s kakšnim sklepom, ali celo aneksom k pogodbi.
Za vse zaposlene, ki imajo mobitele od firme bomo sklenili izjave, da teh mobitelov ne bodo uporabljali zasebno, ker imajo za privat svoje lastne aparate in številke.