regres

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
stasa1
Nov član
Nov član

regres

Odgovor Napisal/-a stasa1 »

Pozdravljeni,

mene pa zanima glede regresa sledeče:
1. eno delavko imam zaposleno od novembra 2012 za nedoločen čas in sem ji v pogodbi napisala 21 dni dopusta
in me zanima če ji pripada zato celoten regres,jaz mislim da,rada pa bi vaše mnenje?

2.drugo delavko pa sem zaposlila decembra 2012 in sicer za določen čas do marca 2014,od maja 2013 pa je na porodniškem dopustu. Zanima me ,ker ma tudi ona v pogodbi napisane 21 dni dopusta,če njej pripada celoten regres ali sorazmerni delež?

Hvala za odgovore
anka
Super računovodja
Super računovodja

Re: regres

Odgovor Napisal/-a anka »

Mene pa zanima postopek obračuna regresa.
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a meurs »

Za leto 2013 obema pripada celoten regres, če bosta zaposleni celo leto (ne glede na porodniško).

Obračun regresa - za izračun akontacije dohodnine se vzame skupna stopnja dohodnine (skupna z izplačano plačo tistega meseca), če je pa delavka na porodniški se pa vzame 25% stopnja, ker se smatra, da ste drugi delodajalec oz. izplačevalec dohodka (prvi je CSD).
sonjaz
Računovodja
Računovodja
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a sonjaz »

Kako pa je z izplačilom regresa za zaposlene po 12.4.2013, treba je izplačati sorezmerni del glede na zaposlitev. Kakšen sorazmerni del, če ne vemo kako dolgo bosta zaposlena? Ali izplačamo za dva meseca, ker imamo izplačilo 1.7.2013, razliko pa do konca leta?
lp Sonja
Odgovori