izplačilo jubilejne nagrade

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
absolut
Nov član
Nov član

izplačilo jubilejne nagrade

Odgovor Napisal/-a absolut »

Pozdravljeni. Ali je kje v zakonodaji eksplicitno izrečeno, da se jubilejno nagrado izplača v denarju ali je lahko tudi izplačilo v naravi? Po smernicah matičnega podjetja naj bi delavcem izplačali nagrado v naravi.Za nas velja KPdg. Hvala
asa19
Novinec
Novinec

Re: izplačilo jubilejne nagrade

Odgovor Napisal/-a asa19 »

Lep pozdav !
Zanima me kako je z nagradami ali se šteje sedaj vsa delovna doba za cc10 let ali samo v v eni službi ker jaz sem kakorkoli dopolnil 10 let in nisem dobil nič ker porej da se šteje to potem pa samo v teji službi ker so zakoni drugačni in kdo da to nagrado ali je obvezna brez da imam odvetnika zdraven ???
lep pozdrav in hvala v naprej
JulijaL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a JulijaL »

Pozdravljeni, po kolektivni pogodbi za trgovino se za jubilejno nagrado šteje samo delovna doba pri zadnjem delodajalcu in njegovih pravnih prednikih. Tako bi bili pri zdajšnjem delodajalcu upravičeni do jubilejne nagrade za 10 let, če bi bili pri njem zaposleni vseh 10 let. Mislim, da ima tako določeno vsaj večina ostalih kolektivnih pogodb.
Lp!
asa19
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a asa19 »

lep pozdrav !
Razumem sam ne razumem kdaj jo more dat ker je kolektivna pogodba za gostinstvo in trgovske storitve kdo da to nagrado delodajalec ali država kako jo lahko izterjam brez odvetnike ali je zakon more dat ???
JulijaL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a JulijaL »

Prvo je to, da zakon o delovnih razmerjih sploh ne pozna jubilejne nagrade. Te nagrade so zapisane v kolektivnih pogodbah. Gostinske kolektivne pogodbe ne poznam, po trgovinski pa bi vam jo moral izplačati, ko bi bili pri njem zaposleni 10 let. Tu se ne šteje skupna delovna doba, ampak se delovna doba za jubilejno nagrado začne šteti znova, ko se zaposlite pri drugi firmi.
Lp,
Odgovori