Pozdravljeni!
Prosila bi vas za pomoč!
Do polovice lanskega leta smo imeli invalide nad kvoto in na podlagi tega tudi dobivali subvencijo od države. Potem smo spremenili dejavnost in do nje nismo bili več upravičeni. Pri izplačilu plač smo prispevke za te invalide obračunavali a ne plačali. Ali smo glede na to, da nimamo več invalidov nad kvoto vseeno upravičeni do oproščenih prispevkov pri izplačilu plač invalidov.
Hvala za vaše odgovore!
INVALIDI - OPROŠČENI PRISPEVKI
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: INVALIDI - OPROŠČENI PRISPEVKI
Menim, da ne, toda svetujem, da preverite na SVZI.
Lp!
Sem šla preverit. Torej imamo 100 zaposlenih x 6 % (kvota po uredbi) = št. potrebnih invalidov je 6. Mi imamo ravno 6 invalidov. Ne presegamo pa kvote. Torej bi jih morali imeti vsaj 7, da bi presegli kvoto in bi bili upravičeni do nagrade. Ker imamo zaposlenih zadostno število invalidov nam ni potrebno plačati razlike, torej če bi imeli le 5 invalidov bi morali plačati za enega 70 % minimalne plače. Ni pa mi jasno glede oproščenih prispevkov. Ali bi morali imeti vsaj 7 invalidov, da bi bili oproščeni plačila prispevkov ali smo vseeno oproščeni plačila prispevkov ker imamo zadostno število invalidov.
Prosila bi vas še za kakšno mnenje.
Hvala!
Sem šla preverit. Torej imamo 100 zaposlenih x 6 % (kvota po uredbi) = št. potrebnih invalidov je 6. Mi imamo ravno 6 invalidov. Ne presegamo pa kvote. Torej bi jih morali imeti vsaj 7, da bi presegli kvoto in bi bili upravičeni do nagrade. Ker imamo zaposlenih zadostno število invalidov nam ni potrebno plačati razlike, torej če bi imeli le 5 invalidov bi morali plačati za enega 70 % minimalne plače. Ni pa mi jasno glede oproščenih prispevkov. Ali bi morali imeti vsaj 7 invalidov, da bi bili oproščeni plačila prispevkov ali smo vseeno oproščeni plačila prispevkov ker imamo zadostno število invalidov.
Prosila bi vas še za kakšno mnenje.
Hvala!
Meni se zdi, da ne morete biti oproščeni plačila prispevkov, če nimate invalidov nad kvoto. In če bi imeli invalide nad kvoto, bi bili oproščeni plačila prispevkov samo za tiste , ki so nad kvoto, ne za vse.
Je tako!
Hvala, lp
Hvala, lp