pozdravljeni,
prosim za pomoč, zanima me naslednje:
naš kupec iz EU je na našem izdelku odkril napako in jo dal popraviti v svoji državi.
sedaj nam to popravilo zaračunava in pri tem obračunava DDV.
zanima me ali je pravilno, da je za opravljeno storitev (popravilo stroja) obračunan ddv, saj smo mi DDV zavezanci.
če je pravilno, potem moramo mi od tuje davčne uprave zahtevati vračilo tega ddv-ja
hvala za pomoč in LP!
storitev iz eu in ddv
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: storitev iz eu in ddv
Po splošnem pravilu so storitve opravljene davčnim zavezancem bodisi znotraj ali zunaj EU obdavčene v državi, kjer ima sedež prejemnik storitve.
tukaj gre pa za prefakturiranje - pa ne vem več kako je prav ...
lepo prosim za kakšno mnenje. hvala!
tukaj gre pa za prefakturiranje - pa ne vem več kako je prav ...
lepo prosim za kakšno mnenje. hvala!
Če ste se dogovoriliz njimi o plačilu te napake, bi se raje zmenili tako, da jim vi izdate dobropis, zaradi napake na stroju, ta dobropis bi glasil na izdan račun za stroj, jasno z vso dokumentacijo, ki opravičuje njegovo izdajo, nato pa bi jim vi vrnili ta znesek, če so vam že vse plačali.
Seveda bi potem naredili še popravek izvoza ....originalnega računa...
Seveda bi potem naredili še popravek izvoza ....originalnega računa...
ja to je dobra možnost - hvala za namig.
vendar mislim, da se s tem ne bodo strinjali.
torej je v vsakem primeru pravilno, da je račun neto ?
vendar mislim, da se s tem ne bodo strinjali.
torej je v vsakem primeru pravilno, da je račun neto ?
SLO podjeje je italijanskemu naročniku opravilo svetovalno storitev. Naročnik je dal njihovo id številko.
Ali se ddv zaračuna?
Ali se ddv zaračuna?
V kolikor je slovenski podjetje identificirano za namene DDV v Sloveniji, menim, da za storitev svetovanja, italijanskemu davčnemu zavezancu izstavite račun brez slovenskega DDV skladno s 25.členom ZDDV-1.
Lp
Lp
marea