Pozdravljeni,
Imam predlog, mogoče lahko administrator tudi kaj pomaga in objavi kje?
Kaj bi lahko naredili taki punt veliki? Zaradi nedorečenosti pri uvedbi davčnih blagajn...Na seminarjih ni bilo jasno, zopet se jim mudi z uvajanjem novih zadev, ki pa jih niso razdelali..Predlagam masovni punt. Durs bi lahko zbombardirali, da umaknejo zadevo do takrat ko bo vse razjasnjeno, nikakor pa ne zdaj pred dopusti nekaj na hitro..Lahko bi vsaj izvedli kako glasovanje, pa magari sabotiramo vsi skupaj, potem pa da jih vidimo kaj bodo naredli...Naj se neha z bedarijami. Upam da ni po svetu tak kot je pri nas v Sloveniji. Stalno uvajajo zadeve, ki jih ne razdelajo..
Mislim da bo vsak potrdil to kar sem zgoraj napisal...samo dovolj se nas mora oglasit, pa da začnejo delat na dursu tako kot treba. Logično, vse se morajo razdelat v nulo...Dajmo jim vetra - zato predlagam veliki punt.
hvala za pozornost in lp,
aleks
PREDLAGAM UPOR ZARADI NEDOREČENOSTI PRI UVEDBI DAVČ.BLAGAJN
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: PREDLAGAM UPOR ZARADI NEDOREČENOSTI PRI UVEDBI DAVČ.BLAG
...sem mislo na spremljanje gotovinskih plačil za začetek..
Poglejte npr. Hrvaško: imajo uvedene prave davčne blagajne, od 01.07. dalje bodo morale imeti te tudi branjevke na trgu itd.elephant napisal/-a: Upam da ni po svetu tak kot je pri nas v Sloveniji. Stalno uvajajo zadeve, ki jih ne razdelajo..
Pri nas pa gre zgolj za to, da se onemogoči brisanje izdanih računov in s tem utajo davkov pri gotovinski prodaji. Nanaša pa se na računalniške programe, ki se uporabljajo v elektronskih blagajnah. Sprememba zakona je je bila sprejeta v decembru 2012; sam pravilnik pa je bil objavljen (predhodni je bil v javni razpravi) aprila 2013, veljati pa prične 1. julija 2013. Torej sprememba ne vpliva na morebitna dodatna vlaganja v opremo (ker če nimate elektronske naprave je v ta namen ni potrebno nabaviti), niti dodatna vlaganja v računalniški program, saj vam mora lastnik programa dopolniti program brezplačno ali z minimalnom plačilom.
Izpise iz elektronskih naprav vam morajo prilagoditi računalničarji...itd.
Moje osebno mnenje je, da je skrajni čas, da tudi pri nas uvedemo prave davčne blagajne in se nehamo izogibati davkom, ki smo jih s prodajo našega blaga ali storitev "pokasirali" od kupcev. Sicer pa lahko posredujete svoj predlog neposredno vladi: Posreduj.vladi.si
lp
...saj ni nič narobe s tem da bodo uvedli davčne blagajne, sem mislo samo na način...nedorečenosti so že pri prvem koraku glede spremljanja gotovinskih plačil..samo to...Ženske, inteligentne osebe, so prišle iz seminarja in so bile razočarane nad tem da se zopet nekaj uvaja na hitro, in da ne zna niti predavatelj odgovoriti na odprta vprašanja...kot je že bilo velikokrat...napačno sem nakazal kot da imam kaj proti davčnim blagajnam...razjezil sem se ker se zopet dela neke stvari na tumast način...a je vsem vse jasno glede gotovinskih plačil?..kljukice se bodo dajale tistim za katere domnevaš da bodo z gotovino plačali, ma ne vem..neke oslarije v glavnem..pa eni računi bodo po nižji davčni stopnji, drugi po višji..
lp
lp
Če ni ljudem jasno kako morajo ravnati pri spremljanju gotovinskih plačil in pri tej spremembah ddv, se bi morala zadeva umaknit do razjasnitve. Itak bo durs zgubo vse tožbe na sodišču..
Morda bi nedorečenosti zapisali v temi z nekoliko nevtralnejšim naslovom?
viewtopic.php?f=2&t=39543
viewtopic.php?f=2&t=39543
In za koga se boriš ? Za gostince, ki si nabijajo tudi 1200% maržo ali več, poglejte si samo nabavno ceno 1 dl Coca Cole in prodajno .... in ja revčki, jim zmanjka tistih nekaj 20% za DDV , meni se resnično smilijo.......