Pozdravljeni!
Sem s.p. V letu 2012 sem imela 6.900€ dobička. Pri izračunu dohodnine pa so mi upoštevali splošno olajšavo v vrednosti 4.319,30€. Ko sem nesla ugovor, mi je rekla, da se pri samostojnih podjetnikih pri določitvi olajšave poleg dohodka upošteva tudi znesek plačanih prispevkov in da mi zaradi tega ne pripada največji znesek olajšave. Ve kdo kaj o tem?
Hvala!
Dohodnina pri sp
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Dohodnina pri sp
Tako je predpisano:
111.čl. ZDOH (4) Za dohodek iz dejavnosti iz drugega in tretjega odstavka tega člena se šteje dobiček,v katerem niso upoštevani obračunani prispevki za obvezno zavarovanje ter znižanje in povečanje davčne osnove, razen razlike v obrestih.
To naj bi pomenilo, da se dobičku prištejejo prispevki.
lp
111.čl. ZDOH (4) Za dohodek iz dejavnosti iz drugega in tretjega odstavka tega člena se šteje dobiček,v katerem niso upoštevani obračunani prispevki za obvezno zavarovanje ter znižanje in povečanje davčne osnove, razen razlike v obrestih.
To naj bi pomenilo, da se dobičku prištejejo prispevki.
lp
Re: Dohodnina pri sp
So na Dursu kar prav naredili
.
Pri s.p. morate dobičku iz davčnega obračuna v vrstici 9 prišteti še obračunane prispevke, katere ste vnesli na prvo stran obračuna.Ta skupni znesek vam pove, katero olajšavo lahko koristite.
Pri s.p. morate dobičku iz davčnega obračuna v vrstici 9 prišteti še obračunane prispevke, katere ste vnesli na prvo stran obračuna.Ta skupni znesek vam pove, katero olajšavo lahko koristite.