Pozdravljeni,
imam eno vprašanje in prosim za pomoč. 1 leto nazaj so mi izdelali lesene stopnice. Dobavitel ni izdar računa temveč sem plačala kar v gotovini (delo na črno) in sedaj stopnice škripajo. Večkra sem ga klicala, da naj pride popravit, enkrat je celo prišel vendar nič popravil. Sedaj se mi ne javi več na telefon. Kako naj dosežem popravilo? Ali ga lahko kako prijavim, tožim, karkoli sam da dosežem popravilo?
lp
NEIZDAN RAČUN-PLAČILO GOTOVINA
Moderator: Mirko Zbačnik
-
marjetican
- Začetnik

Re: NEIZDAN RAČUN-PLAČILO GOTOVINA
Ja to so težave, če ne zahtevate računa. Lahko probate s prijavami, vendar ni nujno, da boste imeli popravljene stopnice.
mogoče bi ga najprej poučili o možnosti prijave z vaše strani, dostikrat je strah dovolj 
Pri morebitnem zastraševanju pomislite tudi na to, da ste tudi vi sami sokrivec.
Kupec, ki zavestno plača brez davka - računa, (običajno prodajalec zmeraj vpraša, če hočete račun - vsaj mene) ni najbolj verodostojna oseba za preganjanje kriminalcev.
PS Ob tem sem se spomnila reka iz davnih časov : " Če čevlji škripljejo, pomeni, da še niso plačani (vsaj ne v celoti)."
Ne vem, če je takrat to veljalo tudi za stopnice, gotovo pa v tem primeru niso bile plačane v celoti (brez davka!) ... morda ravno zato škripljejo?
lp
Kupec, ki zavestno plača brez davka - računa, (običajno prodajalec zmeraj vpraša, če hočete račun - vsaj mene) ni najbolj verodostojna oseba za preganjanje kriminalcev.
PS Ob tem sem se spomnila reka iz davnih časov : " Če čevlji škripljejo, pomeni, da še niso plačani (vsaj ne v celoti)."
Ne vem, če je takrat to veljalo tudi za stopnice, gotovo pa v tem primeru niso bile plačane v celoti (brez davka!) ... morda ravno zato škripljejo?
lp