Prosim za pomoč in obrazložitev.
Napoten sem na delo v tujino (natančneje Rusija) (cca 1,5leta). Podjetje mi nudi vse prevoze in prenočišče. Zanima me kateri dodatki mi pripadajo, ter v kakšni višini so neobdavčeni. Ali mi pripadajo dnevnice?
– daljše odsotnosti in velike oddaljenosti od doma in družine;
– klimatskih razmer, ki negativno vplivajo na življenjske in delovne pogoje;
– posebnosti etnološkega okolja;
– drugih okoliščin dela v tujini;
– dodatek zaradi širšega obsega delovnih nalog
– dodatek za nevarnost in manj ugodne delovne pogoje
– dodatek za posebne pogoje dela
– položajni dodatek
- DNEVNICE?????????
Hvala za pomoč!
DNEVNICE, DODATKI - NAPOTITEV NA DEL V TUJINO
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: DNEVNICE, DODATKI - NAPOTITEV NA DEL V TUJINO
Dnevnice ne, saj ne greste na potovanje, ampak boste imeli za 1,5 leta običajno delovno mesto v tujini.
Zaposlen bom v sloveniji in poslan na delo v tujino!
torej le terenski dodatek?
torej le terenski dodatek?
pa vendar večina delodajalcev v teh primerih izplačuje dnevnice. kako pa predlagate vi?
Pozdravljen;
Moj predlog
Plača x faktor 2,3
Dnevnice
Dodatek za povečan obseg dela
Dodatek za ločeno zivljenje
Moj predlog
Plača x faktor 2,3
Dnevnice
Dodatek za povečan obseg dela
Dodatek za ločeno zivljenje
Dnevnice ne pripadajo, ker to ni službeno potovanje, pač pa napotitev na delo.
Dnevnice pripadajo, če greste iz novega delovnega mesta na službeno pot in so neobdavčene.
Plača in dodatek za povečan obseg dela sta obdavčena, dodatek za ločeno življenje pa ne.
Dnevnice pripadajo, če greste iz novega delovnega mesta na službeno pot in so neobdavčene.
Plača in dodatek za povečan obseg dela sta obdavčena, dodatek za ločeno življenje pa ne.
Se popolnoma strinjam s tem, da nepotenemu delavcu ne pripadajo dnevnice. Me pa zanima pravna podlaga, na katero se bi lahko oprla, ko se kakšen delavec spomni leto po prenehanju del. razmerja, da ni dobil plačanih dnevnic....
V primeru napotitve delavec prejema seveda bruto plačo v skladu z določili prava države v katero je napoten (če je zanj ugodnejše), če bi pa temu delavcu dali še dnevnice bi bila obremenitev delodajalca previsoka.
V primeru napotitve delavec prejema seveda bruto plačo v skladu z določili prava države v katero je napoten (če je zanj ugodnejše), če bi pa temu delavcu dali še dnevnice bi bila obremenitev delodajalca previsoka.