Pozdravljeni
Podjetje je prejelo sklep o izvršbi za zaposlenega. Po sklepu direktorja mu moramo pri plači odbiti še določene stroške za administrativno obdelavo sklepa o izvršbi.
Ali moramo za te stroške izdati delavcu račun?
Ali lahko te stroške knjižimo kot prihodke?
Ne vem, da je bolj pravilno?
Prosim za vaše mnenje.
Lep dan
M
Administrativni stroški
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Administrativni stroški
Morate izdati račun in morate knjižiti kot prihodke, morate pa tudi pridobiti pisno potrdilo, da vam delavec dovoli, da te stroške trgate od plače.
Pa je to v navadi?
Ali potemtakem pri plači odbijate tudi določene stroške za administrativno obdelavo odtegljajev za potrošniške kredite in podobno???
Najbrž ne, ker ima verjetno direktor tudi kredit?
lp
Ali potemtakem pri plači odbijate tudi določene stroške za administrativno obdelavo odtegljajev za potrošniške kredite in podobno???
Najbrž ne, ker ima verjetno direktor tudi kredit?
lp
Mi imamo ogromno izvršb, administrativnih prepovedi. v skladu z Zakonom o izvršbi in zavarovanju smo dolžni sklepe izvršiti. Smo tudi mi razmišljali o tem, da bi zaračunali provizijo. Ampak izvršbo moramo izvršiti tudi, če ne bo plačal provizije - nekih administrativnih stroškov. Število izvršb se ne bi zaradi teh stoškov čisto nič zmanjšalo.
Poleg tega smo bili v dilemi koliko sploh zaračunati - na izvršbo, na odtegljaj - 1 eur, 5 eur? Menim, da je s tem zaračunavanjem več stroškov kot prihodkov.
Mogoče bi zaračunali izpolnjevanje kreditnih pol? V razmislek....
Poleg tega smo bili v dilemi koliko sploh zaračunati - na izvršbo, na odtegljaj - 1 eur, 5 eur? Menim, da je s tem zaračunavanjem več stroškov kot prihodkov.
Mogoče bi zaračunali izpolnjevanje kreditnih pol? V razmislek....
Najprej hvala za odgovore, vendar še vedno ne vem. Izdali bomo račun po 44. členu z ZDDV kot oproščeno dejavnost. Pojavlja se mi vprašanje, da moram potem plačati 6,5 % davek na finančne storitve?
Teh izvršb je bilo kar nekaj in zato se je uprava odločila in sprejela sklep, da je potrebna za vse izvršbe zaračunati administrativne stroške obdelave.
Hvala
Marinka
Teh izvršb je bilo kar nekaj in zato se je uprava odločila in sprejela sklep, da je potrebna za vse izvršbe zaračunati administrativne stroške obdelave.
Hvala
Marinka
In kaj boste naredili, če vam tega računa ne bo plačal? Mu ne boste odtegnili izvršbe?
In če ima veliko odtegljajev, vam mora podpisati, da se strinja, da mu trgate od plače in tudi čez zakonsko določeno mejo - minimalno plačo.....
In če ima veliko odtegljajev, vam mora podpisati, da se strinja, da mu trgate od plače in tudi čez zakonsko določeno mejo - minimalno plačo.....
Stroške smo mu že odtegnili pri plači hkrati z izvršbo. Račun Bo izstavljen naknadno z datumom obračun a in plačila. Na računu bomo navedli klavzulo oproščeno po 44. Členu zddv. Obračunala pa bom še DFS. Mislil da mi drugega ne ostane.
Vaši mnenje in pripombe?
Vaši mnenje in pripombe?