SEJEMSKE VSTOPNICE IN DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

SEJEMSKE VSTOPNICE IN DDV

Odgovor Napisal/-a meurs »

Pozdravljeni,

a kdo zahteva povračilo ddv-ja od sejemskih vstopnic? Predvsem mislim na sejem v tujini, kjer dobiš račun z ddv-jem in bi zahtevali ddv nazaj preko durs-a.

hvala za odgovor.
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Re: SEJEMSKE VSTOPNICE IN DDV

Prosim za kakršnokoli mnenje.
Hvala
bozzo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a bozzo »

Ne vem točno svetovati, vendar glede na vrednost vstopnic, se splača z tem sploh ukvarjati ???

Sami smo to možnost uporabili le enkrat, ko smo kupili testno neko blago, ki se je v isti državi porabilo za test enega stroja v izdelavi in nam je zato dobavitelj obračunal IVO , bilo je v Italiji in ja res smo čez ene 6 mesecev ta denar dobili nazaj, tako da kapo dol DURSU, da pomaga tudi tu, šlo je pa za znesek cca 140 eur .
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Smo v dilemi, ali je ddv, ki ga lahko zahtevamo nazaj pa ga nismo, davčno priznan strošek ali ne.

Prosim za vaša mnenja.
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Moje razmišljanje:

v 7. odstavku 30.člena ZDDPO-2 je navedeno, da je davčno nepriznan odhodek:
"davek na dodano vrednost, ki ga zavezanec v skladu z zakonom, ki ureja davek na dodano vrednost, ni uveljavil kot odbitek vstopnega davka, čeprav je imel to pravico po zakonu, ki ureja davek na dodano vrednost;

V vašem primeru pa gre za zahtevo vračila DDV plačanega v tujini, zato razmišljam, da bi to lahko bil davčno priznan odhodek (v kolikor je bil upravičeno zaračunan oz. ste upravičeni do vračila).

Lp
marea
Odgovori