S sindikata mariborske regije, katerega člani so tudi naši delavci smo prejeli poziv, v katerem od podjetja zahtevajo, da jim posredujemo m-4 obrazce za zaposlene za zadnjih 5 let, da bodo preverili, ali obračunavamo nadure..... Ali smo jim dolžni posredovati te dokumente, saj gre za podatke o zaposlenih.... varstvo osebnih podatkov. Mnenja smo, da obstaja edino možnost, da delavci sami podajo te podatke na sindikat, v kolikor želijo; saj dobijo vsako leto do 30.04.2013 izpis podatkov.
Prav tako nas zanimajo izkušnje tistih, kateri ste že bili v takšnem položaju:
Naše podjetje je vse od ustanovitve( več kot pred 20 leti) resnično poslovalo v skladu z zakonodajo, tudi kar se tiče odnosa z zaposlenimi. Vse plače do sedaj so bile izplačane na rok, prav tako prispevki. Obračunane in plačane so bile vse nadure...; v pismu od sindikata pa je navedenih kup neresnic: plače pod minimalno, neplačane nadure,premalo plačana malica....Edina resnica v tekstu je ta, da letos še ni bil izplačan regres.
Res bi želela vedeti, ali kdo nosi odgovornost za širjenje vseh neresnic in posledično blatenje imena družbe, saj
dobro ime veliko šteje v okolju in odnosu do bank........
sindikat
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: sindikat
Res bi prosila, da si kdo vzame čas in vsaj malo obrazloži svoje izkušnje ali mnenje....
Hvala !!
Hvala !!
inka
Re: sindikat
Jaz bi pisala na urad informacijske pooblaščenke, če se te podatke lahko da sindikatu. Imam enake pomisleke kot vi - tu gre za osebne podatke in podjetje je odgovorno za varnost le-teh. Poglejte tudi v zakon o delovnih razmerjih, mogoče piše kaj tam, če so upravičeni do podatkov.
Glede blatenja pa vam po moje ostane edino tožba, mogoče pa tudi prijava na policijo.
Glede blatenja pa vam po moje ostane edino tožba, mogoče pa tudi prijava na policijo.