zaprtje s.p.-ja in nosečnost

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
moj moj
Novinec
Novinec

zaprtje s.p.-ja in nosečnost

Odgovor Napisal/-a moj moj »

Pozdravljeni!
ker ne vem na koga naj se obrnem, po ustanovah me pa pošiljajo od vrat do vrat, ker sami ne vedo, kako in kaj.. (nič novega) :| , se obračam na vas;
moje vprašanje pa se glasi: ali se kot nosečka lahko prijavim na borzo dela, po zaprtju s.p.-ja, katerega še nism zaprla, nameravam pa ga.., ter kakšne olajšave mi pripadajo? se pravi, ali mi potem borza plačuje porodniško in zdr.zavarovanje, koliko časa..PDP je sredi oktobra..(sem v 7 mesecu nosečnosti)
naj povem še to, da prispevki NISO bili redno plačani, s.p. imam pa že peto leto, če to kaj pomeni..
hvala in lep sončen dan :)
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Re: zaprtje s.p.-ja in nosečnost

Odgovor Napisal/-a meurs »

Nosilec s.p-ja v času porodniške ne plačuje prispevkov. Če s.p. zaprete - se prijavite na zavod za zaposlovanje - ali ste upravičeni do nadomestila ne vem, vem pa, da vam pripada "porodniška", ki vam jo plačuje Center za socialno delo - na podlagi zadnjih 12 plač - oziroma obračunanih prispevkov. V tem času imate nadomestilo iz zavoda za zaposlovanje zamrznjeno (če ste upravičeni do njega) in ga prejemate naprej po koncu porodniške.

Predlagam, da se obrnete na zavod za zaposlovanje, v katerih primerih vam pripada nadomestilo za brezposelnost, če bi zaprli s.p.. Porodniško pa bi morali vsekakor dobivati.
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Tole je odgovor iz leta 2010, tako da za vsak slučaj preverite morebitne spremembe

http://www.racunovodja.com/clanki.asp?c ... poslovanje
moj moj
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a moj moj »

hvala obema! :)
maja_sz
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a maja_sz »

Povprašajte še na CSD-ju, tam bi vam morali odgovoriti glede same porodniške, saj se papirje oddaja pri njih.
Odgovori