4 URNI DELAVNIK

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zvonček
Nov član
Nov član

4 URNI DELAVNIK

Odgovor Napisal/-a zvonček »

Zaposlila bom delavko za 4 ure, 4 ure je zaposlena drugje. Zanima me ali ji lahko plačujem polovico prispevkov. Ali je res, če plačujem višji bruto, kot ga ima plačanega v drugi službi, da celotne prispevke plačam jaz? Kako je z malico, dopustom?
El-A
Nov član
Nov član

Re: 4 URNI DELAVNIK

Odgovor Napisal/-a El-A »

Kolikor je meni znano se plačujejo prispevki samo za plačo katero ji vi obračunate (torej za 4 ure opravljene pri vas).

Kar se tiče malice in prevoza je odvisno od tega kdo je glavni delodajalec (ponavadi tisti pri katerem je najprej delavec bil zaposlen), ta je dolžan plačati malico in prevoz.

Glede dopusta pa se višina (število dni) prav tako določi pri glavnemu delodajalcu. Torej če glavi reče da ima zaposleni pravico do 30 dni dopusta ima pač 30 dni dopusta. Pri obračunu plač pa se seveda po štiri ure za en dan obračuna pri obeh delodajalcih.

Če se slučajno motim, pa me tisti z malo več znanja in izkušenj popravite :wink:
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a meurs »

No prevoz mora plačati tudi drugi delodajalec - verjetno se sklene dogovor kakšen znesek (če ni ravno prevoz od doma).
lauren
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a lauren »

mimogrede, kakšni so kriteriji za določitev glavnega delodajalca?

drugače pa menim, da malico plača tisti, pri katerem dela nad 4 ure. prevoz pa verjetno vsak svoj, saj se pa k vsakemu posebej vozi. no, tole moje razmišljanje je morda preveč iz logike, ni pa nujno tudi po zakonu :lol:
baby-blue
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a baby-blue »

mislim, da se glavni delodajalec določi po dogovoru. je pa ponavadi tako, da je to tisti, kjer je višja plača.
Prispevke plačata oba, vsak od svoje plače. Prevoz in malica naj bi se delila oz za ta strošek se delodajalca lahko tudi dogovorita med sabo kako in kaj (in z zaposlenim, seveda).
Je pa tako, da drugi delodajalec ne sme upoštevati splošne davčne olajšave ter obračunati dohodnino po 25% in ne po doh.lestvici.
lp
Odgovori