Prejet račun

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
marina4
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Prejet račun

Odgovor Napisal/-a marina4 »

Pozdravljeni

Podjetje d.o.o.ima namesto zaposlenih samo s.p., ki za opravljeno delo izstavijo račun. Eden od njih je šel po naročilu direktorja s službenim avtom , ki ga ima d.o.o.,, Na pot. Pri tem je Tudi tankal bencin. Račun za bencin je naslovljen na d.o.o. Plačal pa ga je s svoje lastno plačilno kartico kot fizična oseba. Kako naj sedaj to knjižim?

M
adut
Super računovodja
Super računovodja

Re: Prejet račun

Odgovor Napisal/-a adut »

Jaz bi poknjižila na 285 v dobro in potem, ko bi nakazala denar s.p.-ju, v breme 285.
marina4
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Razmišljam: s.p. bi moral imeti potni nalog za to pot, ker so bili tudi stroški cestnin (tujina),.. Po moje bi moral s.p. imeti svoj potni nalog in na njem dnevnico, stroške za gorivo, cestnine,.. ki jih potem fakturira podjetju.

Po moje nam s.p. med drugimi stroški prefakturira tudi gorivo in mi mu plačamo potem račun. Kaj menite?

Hvala za pomoč

M
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

S.p. ima lahko potni nalog, toda napiše ga sam sebi, vi mu ne morete napisati potnega naloga in mu obračunati dnevnic in ostalega, ker ni vaš zaposleni.
Mislim, da vam ne more prefakturirati goriva, ker že imate račun za gorivo na vašo firmo, lahko pa vam zaračuna dnevnice in cestnine, toda če je zavezanec za DDV, mora na vse to dodati še DDV, ker se to šteje kot njegova storitev.
Počakajte še na kakšno mnenje, nimam dosti izkušenj s prefakturiranjem.
marina4
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Seveda potni nalog ima on in nam fakturira njegove stroške, ki nam jih zaračuna.
Račun za gorivo pa nam on prefakturira in ga mi vnesemo v naše računovodstvo na podlagi računa, ki nam ga pošlje kot prilogo njegovemu računu.
s.p. ni davčni zavezanec in ne plačuje ddv

Hvala
Odgovori