kniženje subvencije

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zatamoc
Novinec
Novinec

kniženje subvencije

Odgovor Napisal/-a zatamoc »

Pozdravljeni !

Kot ustanoviteljici s.p. sem dobila subvencijo. Popolnoima so mi jasne knjižbe in
sicer 110/966 prejem
484/262 prispevki in
966/768 razbremenitev za prispevke.
Nikakor pa mi ni jasno kako naj to nastavim v programu *** za dvostavno knjigovodstvo, ker nisem normiranes in moram mesečno odvajati od razbremenitve tudi DDV.. Če je kdo tega vešč in ima ta program, lepo prosim za pomoč. Se že cel teden mučim s tem.

LP
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: kniženje subvencije

Odgovor Napisal/-a slovan »

Najbolj enostavno je poklicati lastnika računalniškega programa.
zatamoc napisal/-a:Nikakor pa mi ni jasno kako naj to nastavim v programu **** za dvostavno knjigovodstvo, ker nisem normiranes in moram mesečno odvajati od razbremenitve tudi DDV..
Od katere razbremenitve morate odvajati DDV??

lp
zatamoc
Novinec
Novinec

Sem vprašala, pa pravijo da oni niso računovodje, da program samo vzdržujejo, da normalno dela.
Še enkrat prosim za pomoč v programu ***.
bojk
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bojk »

Ne poznam vašega programa. Mislim pa, da ste bili žrtev dobrega trženja. Verjetno so vam ob prodaji zagotavljali, da v programu deluje vse avtomatsko in za delo ne potrebujete računovodskega predznanja. Glede knjiženja pa najprej preverite ali imate v programu kontni načrt. Če ga ni ga je potrebno uvozit. Potem greste na ročno knjiženje in odprete novo temelnico in na temelnici izberete pravilni konto ter vnesete zneske ter jo potrdite. Lahko, da je potrebno še kliknit gub za prenos v glavno knjigo. Tako približno delujejo moj program. Avtomatika pri subvenciji ne deluje. Zadevo je potrebno ročno poknjižit.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

slovan napisal/-a:Od katere razbremenitve morate odvajati DDV??
Na ta del niste odgovorili? Od katerih subvencij obračunate DDV? Od tistih, ki ste jih prejeli za samozaposlitev prav gotovo ne?

lp
zatamoc
Novinec
Novinec

ga. Slovan- narobe sem se izrazila. Mislila sem prihodke in ne DDV. Se še malo lovim.

Bojk- hvala za odgovor. Res so dejali, da je vse avtomatsko. Bom poknižila temeljniso, tako kot ste mi napisali in prenesla v glavno knjigo, nato pa bom preverila če je vse v redu. če ne, vam bom sporočila.
Obema najlepša hvala.
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a novica »

Kot ustanoviteljici s.p. sem dobila subvencijo. Popolnoima so mi jasne knjižbe ...

Imate subvencijo strogo namensko za kritje prispevkov - ali piše tako v pogodbi?

Če ne, knjižbe niso prav - vsaj kolikor vem, so subvencije zato, da ostanete sp 2 leti.
Če imate tako subvencijo, se prenaša mesečno v prihodke 1/24 celoznega zneska subvencije. lp
Odgovori