Popravek REK obrazca

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Sara30
Računovodja
Računovodja

Popravek REK obrazca

Odgovor Napisal/-a Sara30 »

Pozdravljeni,

Delavcu smo preveč zaračunali nadomestilo za bolezen. (namesto 80% smo mu zaračunali 90%)
Kako se to sedaj popravi?

Ali se REK obrazec za ta mesec stornira in potem naredi popravek do 12 mesecev (danes je 31 dan po oddaji originalnega obrazca) ali se naredi samo popravek do 12 mesecev?

Glede na analitični in skupni obrazec - vem da mi je potrebno popraviti oba - moje vprašanje pa se glasi ali popravim samo podatke za delavca na bolniški ali pa moram ponovno oddati analitične podatke vseh delavcev?

In že ko smo pri temi - kaj se pa stori v primeru da se zaračuna premalo? (Storno - samoprijava (vsi analitični obrazci???)) :szardi: Tako da bom vedela vsako variacijo - če se kaj takega ponovno zgodi :oops: in ne bom več motila z takimi vprašanji. :oops: :oops:

Najlepša hvala za odgovor

Sara
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Popravek REK obrazca

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Popravki se "dogajajo" in so možni. Pogovorite se z referentko, ali uporabljate "popravek" (neke oznake ob oddaji obrazca), ali pa naredite enostavno kar stornacij in pošljete drugega.

Ker gre za aktualen obrazec, torej za izplačilo v tem mesecu, bi ta obrazec storniral - portal e-davki od vas zahteva obrazložitev, včasih tudi kot prilogo - napišete dopis z razlogom za stornacijo in zadeva je urejena.

Stornacijo referenti tako in tako preučijo, ali je smiselna. Ponavadi ni problemov, tudi oni imajo radi red. Preverite čez čas na e-kartici, ali vse "štima". Zgodi se (komu se pa ne, ko dela) tudi napaka na drugi strani...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Sara30
Računovodja
Računovodja

Re: Popravek REK obrazca

Odgovor Napisal/-a Sara30 »

Hvala za nasvet.

Sem poklicala referentko in smo vse poštimale. :)

Sara
Odgovori