Lepo prosim za pomoč!
Delavec ima bruto plačo 870,00 Eur, kar znese 612,61 neto.
Dodatki so: 32,04-malica, 138,60-prevoz, 180,60-dnevnice, torej potem s temi dodatki znese 963,85 Eur.
Od tega skupnega zneska so pa odtegljaji: 2,10-kolekt.zavarovanje, 200,00-preživnina, 95,32- izvršba od sodišča, ter po potrebi mu izplačamo 100-150 eur samopomoči.
Ker pa je spet prišla izvršba na plačo od sodišča in pa potem še davčna izvršba, mi povejte prosim, do kolikšnega zneska mu sploh še lahko kaj vzamemo. Preživnina ima seveda absolutno prednost, ki bo še nekaj časa trajala, prav tako se že odteguje izvršba od sodišča.
Kaj torej lahko odtegujemo in do katerega zneska. Se ti dodatki (malica,ki je v bonih, prevoz, dnevnice) lahko štejejo zraven ?
Lepo prosim za pojasnilo dotičnega primera. Hvala
Izvršbe na plačo
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Izvršbe na plačo
V kolikor sta malica in prevoz predmet izvršbe je posebej navedeno. Davčna izvršba ima prednost pred redno izvršbo. Mi bi redno izvršbo ustavili in sprovedli davčno...., nato nadaljevali s sodno izvršbo.
Preživnina ima absolutno prednost.
Za tiste izvršbe, ki jih še ne morate izvršiti napišite upniku dopis, da je čakalno vrsti, lahko podate tudi oceno, kdaj predvidoma naj bi bilo izvršena. Tako ima upnik možnost, da se odloči še za druge vrste izvršbe.
Preživnina ima absolutno prednost.
Za tiste izvršbe, ki jih še ne morate izvršiti napišite upniku dopis, da je čakalno vrsti, lahko podate tudi oceno, kdaj predvidoma naj bi bilo izvršena. Tako ima upnik možnost, da se odloči še za druge vrste izvršbe.
Torej, dnevnice in ostali stroški do sedaj niso bili navedeni, da so predmet izvršbe, jaz potem upoštevam samo teh 612 eur neto minus preživnina 200 eur, ostane mu cca 412 neto plače (plus potni stroški, dnevnice - kar pa ne upoštevam zraven).
Mu na ta ostanek plače, še lahko kaj vzamemo (sodna izvršba, davčna izvršba)???
Prosim za pomoč - hvala
Mu na ta ostanek plače, še lahko kaj vzamemo (sodna izvršba, davčna izvršba)???
Prosim za pomoč - hvala
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
kaj pa dejstvo, da zapolseni lahko razpolaga z zneskom do višine neto minimalne plače?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko