Podjetje je v letu 2004 "ustvarilo" prihodke v višini 6,5 mio sit. Od tega zneska je za subvencioniranje zaposlitve bilo pridobljeno 2,5 mio sit. Je podjetje davčni zavezanec ali ne?
Hvala za kakršenkoli nasvet.
Iskrene čestitke, vsem udeležencem forumov, v letu 2005.
Davčni zavezanec, DA ali NE
Moderator: Mirko Zbačnik
Lepo da ste se potrudili odgovoriti, vendar morate vedeti, da pojma nimam kako in kaj? Govorite o 1.11.2004 in datumih pred tem?:-(((Res ne vem. Rad bi pač vedel, kaj naj "bos" naredi, glede na to, da je 2,5 mio sit "prihodka" ustvarjenega iz naslova subvencioniranja zaposlitve. Samo to me zanima. Torej se to šteje v "promet",ali ne? In v kolikor se šteje, kam se obrniti in kako urediti za "uvedbo" pod kategorijo DDV? Noro, vendar resnično, pač je tako....
Hvala!
Hvala!
Mislim, da se subvencije ne vštevajo v znesek 5 mio - pobrskajte po forumu za subvencije.
Če pa se, pa mislim tako: če je to subvencioniranje za plače v daljšem časovnem obdobju, se prihodek razdeli na mesečne zneske in potem vidite, v katerem mesecu ste prešli mejo 5 mio.
To je moje mnenje, ne trdim, da je pravilno.
Mirjana
Če pa se, pa mislim tako: če je to subvencioniranje za plače v daljšem časovnem obdobju, se prihodek razdeli na mesečne zneske in potem vidite, v katerem mesecu ste prešli mejo 5 mio.
To je moje mnenje, ne trdim, da je pravilno.
Mirjana