pozdravljeni,
upam , da mi lahko vi poveste odgovor na to vprašanje, namreč drugje mi ne vedo povedati nič konkretnega....zanima me, če se v tem letu sklene pogodba o pripravništvu za določen čas (torej za 6 mesecev) , ki je trenutno ( v tem letošnjem letu 2013) še subvencionirano oz. plačano s strani države, pripravlja pa se predlog da v letu 2014 ne bi bilo več plačano s strani države.....ali se mora ta pogodba speljati do konca oz. ali pripada plačano pripravništvo do konca izteka ( torej polnih 6 mesecev)? ..ali je možno da sta plačana samo dva meseca v tem letu...v letu 2014 pa, ko pride do sprememb , bo pripravnik ostal brez plačila?
Hvala za vaš odgovor
pripravništvo in pogodba
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: pripravništvo in pogodba
V konkretnem primeru gre verjetno za dve različni pogodbi:
- pogodba o sofinanciranju stroškov pripravnika, ki je podpisana v letu 2013 in velja 6 mesecev (to je do izteka pogodbe);
- pogodba o zaposlitvi za določen čas 6 mesecev za opravljanje pripravništva: ker je konkretna pogodba vezana na prvo pgodobo, ji poteče rok z iztekom roka po prvi pogodbi.
V vsakem primeru je vse kar vas zanima napisano v pogodbi med vašim delodajalcem in tistim, ki so sofinancira zaposlitev pripravnika. Zato je najbolje, da vprašate kar delodajalca (za konkreten odgovor je premalo podatkov: npr. na podlagi katerega javnega razpisa je sofinanciranje in posledično tudi zaposlitev?? ....??).
lp
- pogodba o sofinanciranju stroškov pripravnika, ki je podpisana v letu 2013 in velja 6 mesecev (to je do izteka pogodbe);
- pogodba o zaposlitvi za določen čas 6 mesecev za opravljanje pripravništva: ker je konkretna pogodba vezana na prvo pgodobo, ji poteče rok z iztekom roka po prvi pogodbi.
V vsakem primeru je vse kar vas zanima napisano v pogodbi med vašim delodajalcem in tistim, ki so sofinancira zaposlitev pripravnika. Zato je najbolje, da vprašate kar delodajalca (za konkreten odgovor je premalo podatkov: npr. na podlagi katerega javnega razpisa je sofinanciranje in posledično tudi zaposlitev?? ....??).
lp