Odpovedni rok - odpoved s strani delavca

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ukrizaj
Novinec
Novinec

Odpovedni rok - odpoved s strani delavca

Odgovor Napisal/-a ukrizaj »

Pozdravljeni,
zanima me kako je z odpovednim rokom glede na nov zakon v katerem je zapisano da je odpovedni rok dolg največ 60 dni. V pogodbi pa imam 3 mesečni odpovedni rok.
Ali nov zakon velja tudi za pogodbe sklenjene pred tem zakonom ali samo za pogodbe sklenjene po sprejetju tega zakona?
Hvala.
Uroš
JulijaL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: Odpovedni rok - odpoved s strani delavca

Odgovor Napisal/-a JulijaL »

Mi imamo tolmačenje, da ne glede na datum sklenitve POZ, sedaj velja novi ZDR-1. Skušajte se z delavcem dogovoriti o odpovednem roku, saj so naše izkušnje pokazale, da nima smisla iti na nož in vztrajati pri nekem odpovednem roku, če se je delavec odločil, da želi oditi prej. Ali je slabo delal ali pa je vzel bolniško, in v nobenem primeru nismo imeli koristi od njega. Zato se mi raje dogovorimo o nekem razumnem času, v katerem se preda delo in informacije, potem pa delavec lahko koristi morebitni preostali dopust in tako še najboljše funkcionira. Mi dobimo, kar hočemo, pa tudi delavec dobi, kar hoče.

Lp!
Slo5
Računovodja
Računovodja

Re: Odpovedni rok - odpoved s strani delavca

Odgovor Napisal/-a Slo5 »

Če je bil dogovor sklenjen, ko je še veljel stari ZDR potem tudi odpovedni roki veljajo po starem ZDR.

No ravno sem prebrala 2 nasprotujoča si mnenja, eno pravi, da za stare pogodbe velja star zakon za nove pa novi. Drugo mnenje pa, da za vse velja novi zakon. Kdo bi vedel kaj je prav?
Odgovori