DDV OBRAZCI IN TUJINA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
PETRA123
Začetnik
Začetnik

DDV OBRAZCI IN TUJINA

Odgovor Napisal/-a PETRA123 »

Pozdravljeni sotrpini in sotrpinke!

Glede na to, da sem precej frišni računovodja vas lepo prosim, da mi pomagate glede poročanje ddv-ja pri uvozu in izvozu. Malo sem prebrala glede tega in prišla do zaključka da je potrebno:

- oddati normalni ddv obrazec in seveda paziti v katero kolono bo prišel izvoz in uvoz
- obrazec intrastat ob prekoračitvi 200.000 EUR za izvoz in 120.000 EUR uvoz ( kumulativa ) in se poroča naslednji mesec ob izpolnitvi prvega pogoja izvoza ali uvoza.
- za poročanje Banki Slovenije pa Banka Slovenije sama določa in pošlje po pošti za obveznost poročanja

Prosim vas, da mi pomagate!
PETRA123
Začetnik
Začetnik

Re: DDV OBRAZCI IN TUJINA

Odgovor Napisal/-a PETRA123 »

Lepo prosim za čimprejšnji odgovor, ker imam za oddati ddv obrazec do konca meseca. :o
bana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Re: DDV OBRAZCI IN TUJINA

Odgovor Napisal/-a bana »

Draga novinka Petra123, pravzaprav je na vaše "vprašanje" težko odgovoriti, ker pravzaprav sploh ne vem kaj sprašujete. Postavili ste 3 trditve, ki sicer delno držijo, razen v delu kjer mešate izvoz in uvoz z intrastatom. V intrastatu poročamo o t.i. Intrakomunitarnem prometu blaga med državami članicami, pri uvozu in izvozu pa gre za dobave iz ali v 3. države. Bojim se, da tudi v 1. Trditvi mislite na dobave v EU. V vsakem primeru, vam svetujem, da se posvetujete s kakšnim malo bolj izkušenim kolegom, preden karkoli oddate na Durs. Pa veliko sreče pri nadaljnjem delu.
Odgovori