dnevnice na plačilni listi

Moderator: Mirko Zbačnik

kompotelka
Računovodja
Računovodja

Re: potni stroški na plačilni listi

Odgovor Napisal/-a kompotelka »

vesnak napisal/-a:ker bi to moralo biti že od aprila na plačilnih listah, me zanima kako pravilno pristopiti k temu?

kaj v primeru, ko zaposleni predloži obračun potnih stroškov in zaradi nelikvidnosti dobi izplačano to šele čez mesec ali dva? :?
Kaj mora res biti od aprila na plačilnih listah? Na osnovi katerega pravilnika?

Jaz mislim, da se šteje datum izplačila potnih stroškov ne glede na obdobje za katero so bili obračunani. Tudi če plačo obračunamo za dva meseca nazaj, poročamo ob izplačilu.
jurek
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a jurek »

Še eno vprašanje okoli XML iRek-a.
Na eDAvkih sta na analitičnem zapisu pri REK1 obrazcu pri prispevkih (od A070 do A091) stolpca "Obračunan" in "Plačan" znesek.
Ta drugi stolpec ("Plačan znesek") je vedno siv in ga ne morem izpolniti. Kaj sploh pomeni ta stolpec?
A je pojmovanje tu enako kot na skupnem REK1 obrazcu
("Plačani prispevki": kar je bilo dejansko nakazano, "Obračunani prispevki": kar je bilo samo prikazano, pa ne plačano, zaradi raznih olajšav)?

LP Jure
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

Kaj mora res biti od aprila na plačilnih listah? Na osnovi katerega pravilnika?

Jaz mislim, da se šteje datum izplačila potnih stroškov ne glede na obdobje za katero so bili obračunani. Tudi če plačo obračunamo za dva meseca nazaj, poročamo ob izplačilu.[/quote]

ne vidim pa smisla pisanja izplačil potnih stroškov na plačilno listo; za izplačilo potnih stroškov obstaja dokument - potni nalog in čemu pisati iste podatke na dva dokumenta? jasno mi je, da hoče imeti država kontrolo nad vsemi izplačili, ampak ali se je res potrebno utopiti v teh poročanjih?
Odgovori