POzdravljeni.
Ali je potrebno narediti samoobdavčitev za vse prejete račune iz EU? Kako to naredite v programu? Kaj pa iz Amerike?
Hvala.
Lp.
M
Samoobdavčitev
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Samoobdavčitev
Odvisno od programa, ampak zgleda tako, da sta dve dodatni knjižbi - za ddv - ena na 160 in druga na 260
Kako to spremeni obračun DDV za e-davke? Imeli smo namreč nekaj računov iz EU, kjer nismo naredili samoobdavčitve in smo obračun DDV že oddali?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Na višino obveznosti/terjatve iz naslova to ne vpliva. Vse morebitne popravke napravite kar v tekočem obdobju in poleg obrazca DDV-o pošljete kot prilogo še pojasnitev.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Pozdravljeni.
Hvala za odgovor.
Če mi lahko pomagate še kako naredimo popravke? Z temeljnicami? Ali kako?
Hvala.
LP.
Hvala za odgovor.
Če mi lahko pomagate še kako naredimo popravke? Z temeljnicami? Ali kako?
Hvala.
LP.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Knjižite s temeljnico, ali možnostjo programa, ki omogoča avtomatsko kreiranje temeljnice... to po mojem niti ni pomembno. Pomembneje je napraviti popravek, čeprav je mogoče le "analitičen" in da so lisitne, na osnovi katerih je popravek izveden pristne.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Pozdravljeni.
Hvala. Naredim samo temeljnico z konti 160 in 260, v katere vnesem DDV?
Ker sem vnašala en podoben račun, me zanima ali se bi mi moralo v rekapitulacijskem poročilu kaj zapisati. Naredilo se je avtomatsko, ampak so noter same 0. Ker sem nekje zasledila, da bi moral poročati mesečno, če imaš takšne račune, me zanima ali je to res? Zdaj smo namreč 3 mesečni zavezanec. Kako lahko poročaš mesečno? Če želiš poročati mesečno, si pa 3 mesečni zavezanec, e-davki tega sploh ne dovolijo?
hvala.
LP.
M
Hvala. Naredim samo temeljnico z konti 160 in 260, v katere vnesem DDV?
Ker sem vnašala en podoben račun, me zanima ali se bi mi moralo v rekapitulacijskem poročilu kaj zapisati. Naredilo se je avtomatsko, ampak so noter same 0. Ker sem nekje zasledila, da bi moral poročati mesečno, če imaš takšne račune, me zanima ali je to res? Zdaj smo namreč 3 mesečni zavezanec. Kako lahko poročaš mesečno? Če želiš poročati mesečno, si pa 3 mesečni zavezanec, e-davki tega sploh ne dovolijo?
hvala.
LP.
M