1. Uvozili smo blago iz Brazilije ( tretja država ) na katerem ni zaračunanega davka.
2. Blago nam je Hrvaško pomorsko podjetje z ladjo prepeljalo iz Brazilije do Rijeke in izdalo računa račun brez PDV ( preverila in so zavezanci za davek na Hrvaškem )
3. Končni kupec je iz Hrvaške in je direktno v Rijeki prevzel blago tako, da blago ni prestopilo slovenske meje. Izstavili smo mu račun brez DDV na podlagi oprostitve po 46. členu.
Mi smo zavezanci za DDV!
Zanima me kako knjižiti prejeti račun iz Brazilije? Ali moramo narediti samoobdavčitev ali gre pod oproščen promet in v katero kolono DDV obrazca pride računa?
Ali je potrebno za prevozne storitve Hrvaškega podjetja pravtako narediti samoobdavčitev ali gre pod oproščen promet in v katero kolono DDV obrazca pride računa?
Kam v knjigo izdanih računov pride račun končnemu kupcu na Hrvaškem in v katero kolono DDV obrazca
Verjetno je potrebno potem oddati do 20. v naslednjem mesecu tudi obrazec RP-O za vse dobave blaga v EU? Ali je tako tudi takrat, ko blago ne prestopi slovenske meje?
Ja res sem zakomplicirala ampak enkrat mora biti vsaka stvar prvič!
Hvala za pomoč!