Pozdravljeni,
Konec meseca novembra bomo prekoračilo prag 200.000 € za dobave v EU. Zanima me, če me o tem obvesto SURS in če lahko pod blago zajamem vse izdelke skupaj, saj imajo enako šifro ker gre za plastične izdelke, ki se vgarjujejo v avtomobilski industriji,(Upam da je šifra prava 3926 30 00) ali moram vsak izdelek napisat posebej (jih je kar veliko) Ker gre za dva dobavitelja me še zanima ali moram za vsakega posebej napisat ali ju lahko združim.
Hvala za pomoč in lep dan še naprej
darija
INTRASTA poročanje
Moderator: Mirko Zbačnik
-
helianthus
- Računovodski vajenec

Re: INTRASTA poročanje
SURS sam obvesti, od kdaj mora katero podjetje poročati za Intrastat.
Kar se tiče dobaviteljev, jih lahko združiš. SURS-a ne zanima, od koga pridobivate blago ali od kolikih dobaviteljev; zanima jih samo skupna količina, teža in znesek blaga, ki spada pod isto šifro in ki je pridobljeno v istem mesecu, ter država dobavitelja in država izvora blaga.
Glede šifre pa si oglej šifrant na njihovi spletni strani. Pod šifro, ki si jo navedla, so fitingi za pohištvo, karoserije in podobno, iz plastičnih mas. Ker ne vem točno, kakšne plastične dele nabavljate, ne vem, če je ta šifra ustrezna za vse. V šifrantu je veliko izdelkov iz plastičnih mas.
Kar se tiče dobaviteljev, jih lahko združiš. SURS-a ne zanima, od koga pridobivate blago ali od kolikih dobaviteljev; zanima jih samo skupna količina, teža in znesek blaga, ki spada pod isto šifro in ki je pridobljeno v istem mesecu, ter država dobavitelja in država izvora blaga.
Glede šifre pa si oglej šifrant na njihovi spletni strani. Pod šifro, ki si jo navedla, so fitingi za pohištvo, karoserije in podobno, iz plastičnih mas. Ker ne vem točno, kakšne plastične dele nabavljate, ne vem, če je ta šifra ustrezna za vse. V šifrantu je veliko izdelkov iz plastičnih mas.
ko se prijavljate v Intrastat imate na prvi strani poleg vseh vaših podatkov o podjetju napisano tudi kdo je vaša kontaktna oseba v carinskem uradu, v oddelku za Intrastat z imenom in priimkom ter telefonsko številko. priporočam, da pokličete omenjeno osebo in se pozanimate za št.carinske nomenklaure, so zelo prijazni, vsaj za oddelek v Novi Gorici lahko to iz lastnih izkušenj trdim.
Hvala Vama za vse informacije.
Lep večer še naprej
Darija
Lep večer še naprej
Darija