vodenje evidenc kilometrine za službeni avto
Moderator: Mirko Zbačnik
vodenje evidenc kilometrine za službeni avto
Imam službeni avto, plačujem davek na boniteto v višini 2 % vrednosti avta ( ne vem, kaj to pomeni, to mi je rekla računovodja), to se mi kar pozna pri plači. Služba mi plačuje gorivo, gume, servis, skratka jaz z avtom nimam nobenih stroškov, lahko ga uporabljam za prevoz na delo, na dopuste, neomejno. Nisem pa vodil nobenih evidenc, ne za službene poti ( sem zelo veliko na službeni poti - do 100 km na dan), kajšele za privatne poti, ker mi je računovodja rekla, da tega ni terba, ker mi obračunava boniteto. Sedaj predsednik uprave zahteva, da te evidence vodim zaradi DURS. kdo ima prav: računovodja, ki je dober ekonomist, ali predsednik uprave, ki je strojnik po izobrazbi.
Re: vodenje evidenc kilometrine za službeni avto
računovodja.
Ker se obračunava max. boniteta - če bi se min, bi moral z evidenco dokazovati, da zase opraviš pod 500 km mesečno.
Ker se obračunava max. boniteta - če bi se min, bi moral z evidenco dokazovati, da zase opraviš pod 500 km mesečno.
Nekaj je kaj je potrebno - za davčne namene, drugo pa je, kar podjetje želi - mogoče tudi za analizo stroškov in za to uporablja druge razloge.
Pri nas morajo kljub polni boniteti voditi kilometre...
Pri nas morajo kljub polni boniteti voditi kilometre...
citat iz vprašanja: " Sedaj predsednik uprave zahteva, da te evidence vodim zaradi DURS. lpmeurs napisal/-a:drugo pa je, kar podjetje želi - mogoče tudi za analizo stroškov.