OBRAČUN REGRESA IN IZPLAČILO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
fortun
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

OBRAČUN REGRESA IN IZPLAČILO

Odgovor Napisal/-a fortun »

Toliko je že bilo pisanja na to temo, pa še vedno nisem 100% kako narediti...
Naše podjetje je v hudi krizi in dejansko NIMAMO denarja za izplačilo regresa za leto 2013. A jaz naredim vseeno obračun le-tega? Se pravi, da naredim temeljnico in samo poknjižim v glavni knjigi? Ko pa bomo drugo leto dejansko izplačali le-tega, pa šele pošljem REK-e? Kako je z davkom od regresa? A bo podjetje potem moralo plačati obresti za neplačan davek? Na kateri dan naredim temeljnico? Na 30.06.(po zakonu) ali na 30.10. (za nelikvidne) ali celo na 31.12.?
LP,
Fortun
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Re: OBRAČUN REGRESA IN IZPLAČILO

Odgovor Napisal/-a meurs »

Temeljnica je dovolj, v bistvu je vseeno na kateri datum, lahko tudi 1/12 vsak mesec, važno je, da je v pravo leto. Rek oddate ob izplačilu.

lp
Zewa
Novinec
Novinec

Re: OBRAČUN REGRESA IN IZPLAČILO

Odgovor Napisal/-a Zewa »

No, evo mi imamo isti problem in sem ravno včeraj zvečer razmišljala, da verjetno obračun bi moral biti narejen.. Ko bo izplačilo pa takrat Rek oddam.. Torej sem prav razmišljala.. Če jaz naredim obračun, mi potem izpiše tudi plačilne. A jih lahko zaposlenim dam, čeprav izplačilo ne vem kdaj bo?

Sem čisti začetnik v računovodstvu in imam nonstop neke izredne zadeve, tako da ste mi zelo v pomoč :) Hvala že v naprej!

Lp, Zewa
Odgovori