knjiženje materiala za malico

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
katarina16
Novinec
Novinec

knjiženje materiala za malico

Odgovor Napisal/-a katarina16 »

Pozdravljeni!

Imam problem pri malici za zaspolene. Malico bomo pripravljali sami v svoji restavraciji. Ne vem pa kako bi to knjižila?
Prejmem račun za material za malico, za material naredim prejem, kako pa potem naprej? Kako material od malice razknjižim iz zalog? Kakšna listina? Kako knjižim prejeti račun za material? Kaj pa glede ddv-ja za ta material? Prosim za kakršno koli pomoč.

Hvala
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: knjiženje materiala za malico

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Delavcu pripada znesek 6,12 € kot neobdavčen znesek za prehrano in tega zneska na dleavca bi se držal tudi pri prehrani.

Za poslovanje bi uredil "listine", kot za vsak drug material (prejem, poraba), verjetno niti ne bo veliko stalnih zalog. Za evidenco predlagam stroškovno mesto.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
katarina16
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a katarina16 »

Hvala za odgovor. Vse to razumem, ampak ne vem kako bi izpeljala npr. pri samem materilau in računu za ta material.
Če dam primer: Delavec ima za malico zrezek,krompir in solato. Za ta material prejmem račun. Poknjižim 310,160/22.
Pri materialnem poslovanju vnesem prejem tega materiala. Kako pa naprej? Ta material moram nekako odpisat. Naredim npr. tedenski popis materiala, ki je bil porabljen za malico in ga odpišem ali kako? Namreč nimajo vedno enake hrane, ker včasih ostane kaj in imajo potem to za malico... Kako pa potem knjižim odpis tega materiala in kako je z ddv?
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Prepričana sem, da se od hrane za zaposlene ne sme odbijati DDV. Naj me kdo popravi, če se motim.
Lahko naredite tedenski popis in potem knjižite porabo 473/310.
Tako bi jaz naredila, toda nimam pojma, če je prav.
Odgovori