Pozdravljeni.
Med bolniškim staležem sem za delodajalca opravljala delo. Ali bi mi moral to delo posebej plačati? Lahko bi namreč ves čas, ko sem bila v staležu, ostala doma. Delodajalec mi je plačal le razliko med refundacijo in polno plačo, izplačeval pa mi je v gotovini. Hvala za mnenja.
Delo za delodajalca med bolniškim staležem
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Delo za delodajalca med bolniškim staležem
Iz vidika zakonodaje sta oba ravnala napačno. Predpostavljam, da ste prejemali boleznino v breme podjetja, pa vendar bi se vam lahko zgodilo, da bi ob prijavi na ZZSZ bili tudi ob njo. Kakorkoli, če vam je delodajalec "plačal" na roko razliko do plače, ki bi jo prejemali, če bi delali, je z vidika matematike pravilno (a menite, da ste upravičeni do nadurnega dela!!). Z davčnega vidika je to davčni prekršek, ki sta ga storila oba.
lp
lp
Re: Delo za delodajalca med bolniškim staležem
Na bolniškem staležu ste za razlogom, zato je delo v tem času prepovedano. Tudi če vas delodajalec pozove lahko odklonite.
V realnosti, pa se včasih zgodi, da je potrebno (npr. predaja dela) za kakšno uro na delo, v tem primeru se vnaprej dogovorite - npr. da imate to uro v dobrem.
V realnosti, pa se včasih zgodi, da je potrebno (npr. predaja dela) za kakšno uro na delo, v tem primeru se vnaprej dogovorite - npr. da imate to uro v dobrem.