PLAČILO VRTCA

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

kompotelka
Računovodja
Računovodja

Re: PLAČILO VRTCA

Odgovor Napisal/-a kompotelka »

Upoštevajo stanje na dan oddaje vloge.

Odštejejo znesek zadnje plače.

Načeloma ne gledajo prilivov in odlivov, lahko pa bi jih, če bi hoteli. (Nekateri prenakažejo prihranke sorodnikom in jih potem prelijejo nazaj 8) )
SimonT
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a SimonT »

Mene tudi tale lastniski delez podjetja malo bega. Jst sm delni lastnik druzinskega podjetja in zaposlen v njem, prav tako moja zena in sm se pred prepisom deleza pozanimal na csd ali se steje delez ali ne ker dejansko nimam nic drugega od tega razen da ce se kdaj kaj zgodi mojemu ocetu da lahko poslujem naprej brez kaksnih velikih tezav( ker se je mesec za tem ozenil ). Nimam nobenega izplacanega dobicka. Delni lastnik deleza sem sele od maja letos in so mi ze upostevali ta delez. Aja poleg tega so ta delez pripisaii mojemu dve leti staremu sinu:) lol
Pa sem malo pobrskal po sodnih praksah in nasel tole ce bo komu v pomoc. Pa v tem primeru je delez znatno visji. ce kdo ve ali se je v zakonu kaj spremenilo glede tega od takrat naj prosim odgovori.
Lep pozdrav
Link:
http://www.sodnapraksa.si/?q=id:2010040 ... 0815247481
lelika
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a lelika »

Pozdrav,

Sem brala zadnjič eno odločbo od CSD Maribor, kjer je tudi bil upoštevan lastniški delež, a v takšni obliki kot lastništvo nepremičnine, dejansko se upošteva fiktivni prihodek od teh zneskov, mislim 1,9 % od celotnega deleža. Enako kot nepremičnina, v kateri se ne biva.
Saj od nepremičnine tudi ni fiktivnega dohodka- razen stroškov z vzdrževanjem a se vseeno upošteva. Prav tako pri nas v Mb upoštevajo stanovanje v katerem ima nekdo služnost-kar pomeni da ne moreš uporabljati v lastne namene. Čeprav slišim od znancev, da je to tudi odvisno od referentke, ki izdaja odločbo, sicer ne vem kako je možno a je- torej se dogaja. Odgovor meni, ko sem spraševala o teh rečeh- je bil, da se upošteva fiktivni dohodek od lastnine-ne glede na to kdo jo uporablja.

Lp
Odgovori