katkotrajno delo-pomoč družinskega člana
Moderator: Mirko Zbačnik
katkotrajno delo-pomoč družinskega člana
Zdravo, prosim za informacijo...
Kratkotrajno delo je prostovoljno. Dovolena pa so povračila stroškov. Potemtakem lahko izplačam malico osebi, ki opravlja kratkotrajno delo. Je mogoče izplačilo malice v višini 6,12 eur na dan, za tiste dneve, ko oseba dela štiri ure ali vač (mesečno je namreč omejena na 40 ur)?
Hvala in lep pozdrav
Kratkotrajno delo je prostovoljno. Dovolena pa so povračila stroškov. Potemtakem lahko izplačam malico osebi, ki opravlja kratkotrajno delo. Je mogoče izplačilo malice v višini 6,12 eur na dan, za tiste dneve, ko oseba dela štiri ure ali vač (mesečno je namreč omejena na 40 ur)?
Hvala in lep pozdrav
Re: katkotrajno delo-pomoč družinskega člana
kje ste dobili podatek, da so izplačila mat str možna? namreč sem že iskala pa ne najdem ... hvala!
tukaj:
http://data.si/blog/2012/05/21/pomoc-dr ... odjetniku/
Nisem pa popolnoma prepričana za malico.
http://data.si/blog/2012/05/21/pomoc-dr ... odjetniku/
Nisem pa popolnoma prepričana za malico.
Poleg tega, sem se lahi konec leta zanimala za določene info na dursu in so mi isto rekli...
aha, super, hvala za podatek!
Problem je, da omenjenega stališča/mnenja Ministrstva za delo nikjer ni objavljenega. Logika pa je, da se mu "morajo" povračila stroškov povezana z delom, ki ga opravlja povrniti: to so pa povračila stroškov povezana s službenimi potovanji - ta povračila niso plačilo za njegovo delo.
lp
lp
Za povračilo prehrane in prevoza na delo sama ne vidim zakonske podlage _ ni zaposlen, ni samozaposlen, samo pomaga...???
Vaša mnenja?
Vaša mnenja?
pričakujem info in dursa...že drugič...
Zadnjič spremenil bojana77, dne 09 Jan 2014, 17:05, skupaj popravljeno 2 krat.
Moje mnenje je, da mu nobena povračila ne pripadajo.
lp
lp
po moji logiki povračila pripadajo. saj on z njimi ne zasluži. če gre na službeno pot, valda nebo še glede na to, da za delo itak nič ne dobi, častil še svojega bencina. in če kateri dan dela več ur skupaj, zagotovo tudi nekaj poje, če mu za tisti dan izplačamo prehrano tudi nebo imel zaslužka... gre za brezplačno DELO... no, to je moja logika, kaj veš kaka pa je davčna logika... 
Menim, da je upravičen do vseh povračil povezanih s službenimi potovanji. Ta izplačila v nobenem primeru ne pomenijo plačila za njegovo delo. Plačilo za njegovo delo je plača...podjemna pogodba ...pogodba o začasnem in občasnem delu......
lp
lp
... ne pa tudi za prehrano in prevoz na delo(vno mesto)?slovan napisal/-a:Menim, da je upravičen do vseh povračil povezanih s službenimi potovanji. ......
lp
lp