subvencija v bilanci stanja in IPI

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bojana77
Nov član
Nov član

subvencija v bilanci stanja in IPI

Odgovor Napisal/-a bojana77 »

Zdravo. Prosim za komentarje ali imam prav oziroma za informacije kako in kaj.

Vodim enostavno knjigovodstvo, nisem zavezanka za ddv. Prvič delam bilanco stanja in IPI 2013.

1. Nisem sigurna pri subvenciji, ki sem jo pri knjiženju razdelila na 24 mesecev, potemtakem imam v letu 2013 knjižene 11/24 subvencije .
- BILANCA STANJA 2013: ali umestim to 11/24 subvencije v kratkoročne aktivne časovne razmejitve? Kaj pa ostali 13/24 subvencije, ki sem jo sicer že prejela, a v letu 2013 še ne knjižila?
- IPI 2013: pri IPI sem subvencijo dala pod AOP 084 (drugi prihodki: subvencije, dotacije...). Ostali del 13/24 subvencije v IPI ne zavedemo.

2. Nisem sigurna pri postavki prenos med podjetjem in gospodinjstvom.
- BILANCA STANJA 2013: saldo prenosa med podjetjem in gospodinjstvom je nič druga kot terjatev do podjetnika. Imam prav?

Hvala za pomoč :)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: subvencija v bilanci stanja in IPI

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Prejeli ste subvencijo in jo razmejili na 24 mesecev. 11/24 te subvencije predstavlja prihodek, ki ga upoštevate tudi v izkazu uspeha. 12/24 subvencije boste kot prihodek izkazali v tem poslovnem letu, 1/24 še v naslednjem.

Konec leta je nerazporejenih še 13/24 subvencije, ki ste jo kratkoročno razmejili. Če smo bolj natančni, gre za razmejitev, daljšo od enega leta, torej bi v izkaz uspeha 12/24 upoštevali kot kratkotočno subvencijo, 1/24 pa ostane na dolgoročnih razmejitvah. Torej, ne gre ravno za kratkoročno razmejitev (do enega leta). V bilanci stanja izkazujemo le odprte postavke.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Mirko Zbačnik napisal/-a:Konec leta je nerazporejenih še 13/24 subvencije, ki ste jo kratkoročno razmejili. Če smo bolj natančni, gre za razmejitev, daljšo od enega leta, torej bi v izkaz uspeha 12/24 upoštevali kot kratkotočno subvencijo, 1/24 pa ostane na dolgoročnih razmejitvah.
Lapsus! 12/24 V bilanci stanja kot kratkoročno razmejitev in 1/24........

lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Hvala, ga. Slovan... , v mislih sem imel, v prstih pa ne. Gre za kratkoročno razmejitev subvencije.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
bojana77
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a bojana77 »

Super ste. Obvladate :)
Najlepša hvala :)
Odgovori