REk za dnevnice in potne stroške

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
joze_kto
Nov član
Nov član

REk za dnevnice in potne stroške

Odgovor Napisal/-a joze_kto »

Nekje sem zasledil, da bo v 2014 potrebno oddajati rek obrazce tudi za izplačilo dnevnic in potnih stroškov, kakor tudi za stroške prevoza na delo pa me zanima, če to drži?
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: REk za dnevnice in potne stroške

Odgovor Napisal/-a slovan »

Dobro jutro jože-konto!
Tega je že toliko napisanega, da boste sami ugotovili kako in kaj!

In mimogrede: to velja le za zaposlene pri zasebniku, ne pa za zasebnika/nosilca dejavnosti!

lp
joze_kto
Nov član
Nov član

Hvala, nekaj sem našel, ampak bolj, ko berem je kar precej nelogičnosti in neživljenskih zadev. No, to tako ali tako ni nič novega pri naših zakonih, kajne? :) Lp.
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

No, ni tako neživljensko, ker je veliko zlorab in prikrivanja dohodkov čez te segmente neobdavčenih stroškov.
Pa še nekaj, kolikor mi je znano imata to tudi Austrija, Nemčija, tudi HR to uvaja...
joze_kto
Nov član
Nov član

slovan napisal/-a:Dobro jutro jože-konto!

In mimogrede: to velja le za zaposlene pri zasebniku, ne pa za zasebnika/nosilca dejavnosti!

lp
Sicer tole vpr. ne sodi k zasebnikom ampak vseeno, ker je tema že odprta in nisem zasledil na forumu odgovora... zavarovalna podlaga 040/112 enoosebni doo, v 2013 so bili obračunani prejemki po pogodbi o poslovodenju prav tako prehrana in prevoz na delo , izplačano bo ..morda v 2014, odvisno od prihodkov :). Zanima me, ali se lahko izplača le stroške p&p tudi, če ni bil izplačan obračunani prejemek za poslovodenje za obračunsko obdobje ter ali je potrebno oddati REK tudi za to, čeprav je bilo obračunano, kot rečeno, že v 2013? Upam, da sem vprašal razumljivo ;-) .Hvala in lp.
Odgovori