Plača, prevoz in malica za polovični delovni čas
Moderator: Mirko Zbačnik
Plača, prevoz in malica za polovični delovni čas
Pozdravljeni,
zaposlena sem za polovični delovni čas v gospodarski družbi.
Zanima me, kako je z malico, prevozom in minulim delom za polovični delovni čas.
Kolikor razumem iz ZDR so te stvari enake kot pri polnem delovnem času.
Delodajalec mi plačuje le polovično malico in neki pavšal za prevoz,
medtem ko mi minulo delo všteva v moj bruto dogovorjen v pogodbi.
Mislim, da bi morala moja plača izgledati tako:
dogovorjen bruto v pogodbi +minulo delo= bruto, od tega neto+cela malica +cel prevoz=izplačilo.
Dogovorjena plača za polovični delovni čas je 540,00 € bruto.
Zanima me, kako bi morala zgledati moja plačilna lista.
Lep pozdrav
zaposlena sem za polovični delovni čas v gospodarski družbi.
Zanima me, kako je z malico, prevozom in minulim delom za polovični delovni čas.
Kolikor razumem iz ZDR so te stvari enake kot pri polnem delovnem času.
Delodajalec mi plačuje le polovično malico in neki pavšal za prevoz,
medtem ko mi minulo delo všteva v moj bruto dogovorjen v pogodbi.
Mislim, da bi morala moja plača izgledati tako:
dogovorjen bruto v pogodbi +minulo delo= bruto, od tega neto+cela malica +cel prevoz=izplačilo.
Dogovorjena plača za polovični delovni čas je 540,00 € bruto.
Zanima me, kako bi morala zgledati moja plačilna lista.
Lep pozdrav
Re: Plača, prevoz in malica za polovični delovni čas
Pripada ti cela malica (vendar odmora samo polovica- 15 min!) in cel prevoz - enako kot za ostale zaposlene. lp
Najlepša hvala za odgovor.
Zanima me še kako se obračunava minulo delo ob zaposlitvi za polovični delovni čas
Lep pozdrav
Zanima me še kako se obračunava minulo delo ob zaposlitvi za polovični delovni čas
Lep pozdrav
Zakon o delovnih razmerjih govori o pravici do dodatka za delovno dobo (minulo delo), višina pa se opredeli v kolektivni pogodbi.
Različne kolektivne pogodbe - ne vemo v katero vi spadate, imajo določen dodatek v višini 0,5% za vsako dopolnjeno leto (podobno je imela tudi splošna kolektivna pogodba, na katero se je večina sklicevala, ampak ne velja več). Glede na to, da imate sklenjeno delovno razmerje za manj kot polni delovni čas, vpliva to le na višino dodatka (dve leti zaposlitve vam dajeta pravico do povečanega dodatka npr. 0,5%). Pri obračunu plače pa se upošteva dodatek v višini, ki ustreza številom let delovne dobe (odvisno kako je opredeljeno v pogodbi o zaposlitvi oziroma v vaši kolektivni pogodbi): bruto plača za polovični delovni čas + dodatek za minulo delo (% od bruto plače za redno delo).
lp
Različne kolektivne pogodbe - ne vemo v katero vi spadate, imajo določen dodatek v višini 0,5% za vsako dopolnjeno leto (podobno je imela tudi splošna kolektivna pogodba, na katero se je večina sklicevala, ampak ne velja več). Glede na to, da imate sklenjeno delovno razmerje za manj kot polni delovni čas, vpliva to le na višino dodatka (dve leti zaposlitve vam dajeta pravico do povečanega dodatka npr. 0,5%). Pri obračunu plače pa se upošteva dodatek v višini, ki ustreza številom let delovne dobe (odvisno kako je opredeljeno v pogodbi o zaposlitvi oziroma v vaši kolektivni pogodbi): bruto plača za polovični delovni čas + dodatek za minulo delo (% od bruto plače za redno delo).
lp
Najlepša hvala za izčrpen odgovor.
Zanima me še kako je plačan prevoz, je to cena rednega avtobusnega prevoza
in koliko je najnižja cena za malico.
Lep pozdrav
Zanima me še kako je plačan prevoz, je to cena rednega avtobusnega prevoza
in koliko je najnižja cena za malico.
Lep pozdrav
Praviloma mesečna.
Malica - minimum v kolektivni pogodbi - če ni: ali s sklepom firme ali v pogodbi o zaposlitvi.
Malica - minimum v kolektivni pogodbi - če ni: ali s sklepom firme ali v pogodbi o zaposlitvi.
lep pozdrav,
imam 1 uprasanje, delala sem v gostilni na poln delovni cas, pogodbe sem mela podpisane od 6.05.2013- 31.08.2013 in 1.09.2013- 30.11.2013. A mam pravico do regresa?
imam 1 uprasanje, delala sem v gostilni na poln delovni cas, pogodbe sem mela podpisane od 6.05.2013- 31.08.2013 in 1.09.2013- 30.11.2013. A mam pravico do regresa?
Ja, vsaj do sorazmernega dela.