prijava dela - upokojenci
Moderator: Mirko Zbačnik
prijava dela - upokojenci
Kako (s katerim obrazcem) in kam se prijavi delo upokojenca (limit 60 ur in 300 E mesečno)?
LP, TONIJA
Re: prijava dela - upokojenci
medsebojna pogodba, se ne javi nikamor, lp
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?c ... pokojencev
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?c ... pokojencev
Obrazec M12 (tudi M1/2B) je za prijavo v zavarovanje po 12. točki 17. člena ZZVZZ za primer nesreče pri delu. Zavarovalna podlaga je 050.
lp
Z zakonom je omejitev glede maksimalnega števila ur na mesec in najmanjše urne postavke. Višina dohodka je določena v letnem merilu. To lahko pomeni, da za predpisano število ur prejme več kot 300€tonija napisal/-a:Kako (s katerim obrazcem) in kam se prijavi delo upokojenca (limit 60 ur in 300 E mesečno)?
lp
Hvala. Limiti so mi znani. Kaj pa potem, če se v praksi zgodi, da je delavec prijavljen s tem obrazcem za primer poškodbe pri delu... in ima tudi sklenjeno pogodbo za daljše obdobje, pa npr. en mesec sploh ne dela. Ker se prispevki sicer plačajo od izplačanega zneska, ali za ta mesec ni potrebno plačat nič?
LP, TONIJA
prispevek za zdrav.zavarovanje se plačuje za vsak mesec....
Pozdravljeni!
Poskušam vnesti na e-davke REK-2 obrazec za delo upokojenca. Prejšnji mesec (za december) sem še normalno izbrala vrsto dohodka 1516 - danes mi ga več ne ponudi. Ali spada po novem občasno in začasno delo upokojenca pod katero drugo šifro
? Malo sem zmedena, vem da so bile neke spremembe, ampak očitno jih nisem zaznala. Prosim za pomoč, če kdo ve?
Poskušam vnesti na e-davke REK-2 obrazec za delo upokojenca. Prejšnji mesec (za december) sem še normalno izbrala vrsto dohodka 1516 - danes mi ga več ne ponudi. Ali spada po novem občasno in začasno delo upokojenca pod katero drugo šifro
Aha, sem že odkrila - blokiran je vnos dohodka 1516 - predvidoma do 13.2.2014. 
Pozdravljeni.Jaz imam težave z obračunom začasnega dela za upokojenca za januar. Ko vnašam v REK 2 pod oznako dohodka 1516 podatke, vnesem št. zavarovancev in zavarovance za PIZ. Program nato zahteva še vnos zavarovancev za zdr. zavarovanje.Ko vklopim izračun, se izračuna prisp. za poš. pri delu PIZ pa ne. V ind. obrazcih vpišem bruto znesek in se izračuna samo pavš. prisp., če pa vpišem še osnovo za prispevke, izračuna še 8,85°% PIZ v breme delodajalca in 6,36% zdrvsva v breme delojemalca. Tudi pri obračunu dohodnine mi javlja napako,, ne vem kaj delam narobe, prosim če mi pomagate..lp
Oh končno mi je uspelo, je kar zakomplicirano, glede na to da nisem ravno nova na tem področju..lp