boniteta - službeni avto

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
miya
Novinec
Novinec

boniteta - službeni avto

Odgovor Napisal/-a miya »

zdravo
lepo vas prosim, glede na to da sem začetnica v poslu, da mi pomagate pri odločitvi ali naj si kupim službeni avto ki bo last firne v vrednosti 2,5 mil. sit in koliko bo znašala boniteta, ker ga bom uporabljala v zasebne namene (DO 500KM), ali se mi splača kupiti avto osebno in ga seveda uporabljati za poslovne namene, kdo mora plačati gorivo in sploh vse ostali stroški , ki pri tem nastanejo.

najlepša hvala
lepo,prosim za odgovor, hvala
l.p. miya
miya
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a miya »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal miya</i>
<br />zdravo
lepo vas prosim, glede na to da sem začetnica v poslu, da mi pomagate pri odločitvi ali naj si kupim službeni avto ki bo last firne v vrednosti 2,5 mil. sit in koliko bo znašala boniteta, ker ga bom uporabljala v zasebne namene (DO 500KM), ali se mi splača kupiti avto osebno in ga seveda uporabljati za poslovne namene, kdo mora plačati gorivo in sploh vse ostali stroški , ki pri tem nastanejo.

najlepša hvala
lepo,prosim za odgovor, hvala
l.p. miya
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
prosim za odgovor halo
MIŠKO
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a MIŠKO »

Službeni avto v privat namene je čista greška.Splač se edino osebni avto-ne predober če narediš veliko km-v službene namene.Finančno gledano.Za 2,5 mio sit je dober dovolj dober avto tudi za službene vožnje.LP
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MdeBarca »

V primeru, da boste delali veliko službenih kilometrov se vam nakup službenega avtomobila in njegova uporaba za privatne namene po mojem mnenju absolutno splača. Gorivo, servis, avtoceste...plača firma. Potrebno pa je vsekakor dosledno vodenje kilometrin in ostalih stroškov.

Ali povedano drugače, izračunajte si npr.obrok kredita za določen model. Potem prištejte mesečne stroške (bencin, avtoceste, menjava gum, zimske-letne, redni-izredni servisi, gorivo, pranje...). Nato vse skupaj primerjajte z boniteto, pa vam bo vse jasno.

MdeBarca
Odgovori