REGRES 2013 - PROBLEM

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
KANARČEK
Nadračunovodja
Nadračunovodja

REGRES 2013 - PROBLEM

Odgovor Napisal/-a KANARČEK »

Pozdravljeni, forumovci,

imam problem, pa ne vem, kako ga pravilno rešiti..... in sicer:

s.p. je svojim zaposlenim izplačal drugi del regresa na dan 27.12.2013 in nas o tem ni obvestil. Nakazal jim je kar neto na njihov osebni račun.

Problem je v tem, da je bančne izpiske prinesel konec prejšnjega meseca in smo šele danes, ko smo bančne izpiske knjižili ugotovili, da je izplačan tudi drugi del regresa....

Vprašanje oz. dilema je: obračunati moramo akont.dohodnine od bruto regresa, ne vem pa, kako poslati na DURS REK 1 po e-davkih - ali izplačilo v januarju 2013 - bomo v zamudi, ali lahko naredimo rek obrazec za januar - izplačio v februarju 2014? :?
Kako je "bolj prav", ima tudi kdo drug takšne probleme? Hvala vam že vnaprej za odgovore in mnenja. :oops: :)

Lep dan želim
adut
Super računovodja
Super računovodja

Re: REGRES 2013 - PROBLEM

Odgovor Napisal/-a adut »

Jaz naredim rek obrazec za nazaj, program me opozori, da oddajam po zakonsko določenem roku, stranki se obračunajo zamudne obresti in jih mora plačati.
Stranke sem tudi opozorila, da me morajo obveščati o datumih izplačil, ker je potrebno poročati na davčno najkasneje na datum plačila.
KANARČEK
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Adut hvala, kako pa obračunate zamudne obresti?
Kaj pa dohodnina?

Lepo prosim še za ta odgovor in hvala že vnaprej. :D
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Zamudne obresti počakam, da jih obračuna DURS in jih pri naslednjem plačilu dodam.
Ne vem, če razumem vprašanje glede dohodnine - jaz obračunam tako kot vsakokrat pri regresu. Stranki pošljem položnico in rečem, naj plača takoj, da ne bo izvršbe.
Edino kar zna biti problem, je da ta regres ne bo upoštevan v informativnem izračunu dohodnine zaposlenih, zato bi bilo dobro, da se pogovorite z referentko.
KANARČEK
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Hvala Adut,

to sem mislila ja, informativni izračun - mislim, da je prepozno, da bi se ta regres upošteval pri dohodnini 2013.?

Bom poklicala referentko.

Hvala in lp
Odgovori