S.P., ki je registriran za nakup in prodajo rabljenih avtomobilov kupi rabljeni avto in ga proda naprej.
Zanima me, kako knjižim nakup in nadaljnjo prodajo avtomobila. Ni pa davčni zavezanec in ne
obračuna DDV.
Hvala in lep pozdrav!
NAKUP IN PRODAJA RABLJENEGA AVTOMOBILA
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: NAKUP IN PRODAJA RABLJENEGA AVTOMOBILA
Živjo.
Kot nabavo in prodajo blaga.
Kot nabavo in prodajo blaga.
Hvala!
Se pravi, da knjižimo nabavo na 660/220, prodajo pa na 120/762, razliko pri prodaji pa na 711 ali na prevrednotovalne prihodke oz. odhodke?
Se pravi, da knjižimo nabavo na 660/220, prodajo pa na 120/762, razliko pri prodaji pa na 711 ali na prevrednotovalne prihodke oz. odhodke?
ELA
Nabava in prodaja "starih avtomobilov", če gre za nabavo in prodajo v svojem imenu in za svoj račun, se evidentira enako kot to velja za trgovsko blago.
- nabava blaga: 660/220
- prodaja blaga: 120/762 v višini prodajne vrednosti in zmanjšanje zaloge v višini nabavne vrednosti: 702 (različica I) ali 711 (različica II)/660.
lp
- nabava blaga: 660/220
- prodaja blaga: 120/762 v višini prodajne vrednosti in zmanjšanje zaloge v višini nabavne vrednosti: 702 (različica I) ali 711 (različica II)/660.
lp
Kako pa je v primeru, če je davčni zavezanec in kako je z DMV, če kupi avto v Nemčiji?
Ali je to res strošek. Jaz menim, da ni.
Hvala in LP!
Ali je to res strošek. Jaz menim, da ni.
Hvala in LP!
ELA
Pozdravljeni,
tudi mene zanima kako se evidentira nakup in prodajo rabljenega avtomobila če je podjetje za to registrirano?
Hvala
tudi mene zanima kako se evidentira nakup in prodajo rabljenega avtomobila če je podjetje za to registrirano?
Hvala