Prispevki ZZ - razlika do minimalne osnove

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rk01
Novinec
Novinec

Re: Prispevki ZZ - razlika do minimalne osnove

Odgovor Napisal/-a rk01 »

vrtnica100 napisal/-a:Kje pa ste zasledili, da je potrebno plačati od minimalne plače tudi prispevek za poškodbe pri delu?

V uradnem listu navajajo, da je novost samo pri prispevku za zdravstveno zavarovanje.
Ja, je potrebno. Ne vem točno več, kje je to zapisano (se mi ne da iskati). Tudi kontrole na eDavkih zahtevajo plačilo prispevka za poškodbe pri delu.

Evo, tule: http://www.durs.gov.si/si/prispevki_za_ ... mu_organu/
vrtnica100
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a vrtnica100 »

Najlepša hvala. Testno poskušam oddati rek obrazec in imam kar precej takšnih, katerim moramo plačevat te prispevke do minimalne plače. Ampak najbolj čudno pa mi je, da mi za nekatere na edavkih javi, da nimamo pravilno obračunan prispevek za poškodbo pri delu, za nekatere pa ne. Kaj bi lahko bil razlog za to?
rk01
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a rk01 »

Verjetno je razlika do minimalne plače pri mekaterih zelo majhna in je tistih 0.53% prispevka za poškodbe tako majhnih, da tudi brez obračunanega prispevka gre skozi tolerance. Če javlja samo pri tistih, ki imajo večji znesek razlike do minimalne plače, je to to.
kompotelka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kompotelka »

rk01 napisal/-a:Ali je kdo uspel oddati REK obrazec z razliko do minimalne plače?

Meni namreč javlja eno glupo napako:
Kritične vsebinske napake
• Vsota vrednosti polj '507O + 507Z' (Obračunani + Za plačilo) na zbirnem obrazcu presega dovoljeno odstopanje od vsote vrednosti polj 'A075O', povečani za ('P02'+'P03')*15,50% in 'P02'*6,36%.
• Vsota vrednosti polj '607O + 607Z' (Obračunani + Za plačilo) na zbirnem obrazcu presega dovoljeno odstopanje od vsote vrednosti polj 'A086O', zmanjšani za ('P02'+'P03')*15,50% in 'P02'*6,36%.
Imam popolnoma isto težavo. Testirano na zelo preprostih številkah (1 zaposleni, 500 EUR bruto plače), pa ne gre skozi. Prijavila sem napako, bomo počakali.

Skrajno neodgovorno, da o težavah ni niti besedice med obvestili.

Veliko truda bi nam prikrajšali, da ne bi v neskončnost iskali svojih lastnih napak. Vsak gre vsaj trikrat čez vse svoje podatke in si razbija glavo, kaj tukaj ne štima. Naj bodo toliko fer in naj priznajo, da je davčna matematika postala prezahtevna. :smodrica:
kompotelka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kompotelka »

vrtnica100 napisal/-a:Kje pa ste zasledili, da je potrebno plačati od minimalne plače tudi prispevek za poškodbe pri delu?
Tudi prispevek za poškodbe pri delu je prispevek za zdravstveno zavarovanje.
vrtnica100
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a vrtnica100 »

Tudi meni javlja isto napako. Kličem na tehnično pomoč pa nimam sreče in je skoz zasedeno.

kompotelka: od zgoraj link od rk01
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

sedaj so objavili na edavkih, da imajo napako v povezavi z MP - nič pa ne piše kdaj bo napaka odpravljena;

nič pa ne piše okoli povezave z neplačano odsotnostjo;
Odgovori