Kako začeti?

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lany
Novinec
Novinec

Kako začeti?

Odgovor Napisal/-a lany »

Zdravo.

Nekaj me zanima, če mi lahko prosim kdo odgovori, ker več ne vem kam naj še vprašam .

Imam idejo za spletno stran, ki je skoraj narejena in bi probal oglaševat na njej. Ideja je unikatna za Slovenijo, in mislim da bi se lahko prijela (ali pa tudi ne, ampak probati je pa treba) :) . Problem pa je, ker kjerkoli sem spraševal so mi rekli da rabim SP. Odprl bi ga z veseljem če bi lahko. Prebolel sem epilepsijo, dela ne dobim, zato sem se začel učiti izdelovati spletne strani ker sem dobil par dobrih idej. Nisem zelo dober v izdelovanju, ampak za tisto kar jst rabim je dovolj. Imam pa par dobrih idej za spletne strani, kjer bi se mogoče dalo kaj zaslužiti (z oglasi). Se pa tudi izobražujem druge programske jezike. V bistvu bi najraje zase delal (kot SP).

Začeti pa ne morem, ker nimam denarja za prispevke. Ali je kakšna druga možnost da bi začel? Kot stransko, dopolnilno dejavnost ali v zameno da bi za prikazovanje oglasov pobiral donacije? Ali je možno karkoli drugega?

Hvala za odgovor. :)
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Re: Kako začeti?

Odgovor Napisal/-a novica »

Da idejo - projekt predstaviš kakemu podjetnemu, da te zaposli ali pogodbeno - finančno podpre. Žal potem običajno tak tudi pobere smetano, tebi pa ostanejo drobtine. lp
kompotelka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kompotelka »

Za take primere so imeli na zavodu subvencijo za samozaposlitev, ki je zdaostovala za cca. 2 leti plačila prispevkov od minimalne osnove.

Pa sem ravno prebrala, da so jo z letom 2014 ukinili. :cry: :? :|
lany
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a lany »

K podjetju nočem, ker je tako kakor si napisal. Raje sam, nekako mi bo že ratalo. :D

Na zavodu sem bil, so me dali v čakalno vrsto. Samo nisem prišel na vrsto ker so ukinili subvencije. Sem bil prepozen. Ja škoda, sem upal da bo kaj ratalo iz tega, ampak bom moral nekako drugače.

Sicer pa sem klical okoli, spraševal in povsod isti odgovori da moram odpreti SP. Mislm, par let na socialni, ker ne morem dobiti službe (pa ne da mi je težko delat, grem tud za 600€ fizikalt - ker sem vajen tega, ampak na izvidu mi zmeraj piše da imam omejitve in me zavrnejo. Tudi prijatelji so mi rihtali, pa nobeden ni mogel nič zrihtat ker imam KAO epilepsijo), potem pa še ko hočeš nekaj probat, ker imaš neke ideje, še to ne moreš nikakor, če nimaš denarja. Ampak OK nisem še obupal in iščem naprej. :) :) :)
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Morda malo spremljajte, če se bo v vaši regiji odprl kateri od razpisov "Podjetno v svet podjetništva" (npr: http://mra.si/Javni-poziv-%C2%BBPodjetn ... C2%AB.aspx ). Mislim, da jih razpisujejo približno na pol leta in so neke vrste nadomestek za subvencije za odpiranje s.p.-ja.
Odgovori