Pozdravljeni,
Trenutno sem redno zaposlen in imam možnost občasnega dela pri drugem podjetju. Zanima me, koliko se plača dohodnine ali davka po novem zakonu za podjemno pogodbo (pričakujem plačilo vsaka 2 meseca po cca 500€).
Kolikor sem razumel so davki sledeči: 25% + 8,86% -- Predvsem me zanima za 8,65% --> Ali to velja zame, ker že imam redno zaposlitev?
Davki in dohodnina - podjemna pogodba
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Davki in dohodnina - podjemna pogodba
Podjemna pogodba (ob predpostavki, da ste obvezno zavarovani za polni delovni čas pri podjetju A)):
- prispevki za PIZ v skladu z 20. členom ZPIZ-2, to je 8,85% od bruto zneska pogodbe. Prispevek bremeni izplačevalca.
- prispevki za zdravstveno zavarovanje: v breme delojemalca (torej vas) 6,36% od bruto zneska in 0,53% od bruto zneska v breme izplačevalca
- 25% akontacije dohodnine
- 25% posebnega davka na osebne prejemke v breme izplačevalca.
lp
- prispevki za PIZ v skladu z 20. členom ZPIZ-2, to je 8,85% od bruto zneska pogodbe. Prispevek bremeni izplačevalca.
- prispevki za zdravstveno zavarovanje: v breme delojemalca (torej vas) 6,36% od bruto zneska in 0,53% od bruto zneska v breme izplačevalca
- 25% akontacije dohodnine
- 25% posebnega davka na osebne prejemke v breme izplačevalca.
lp
Hvala za odgovor.
Glede na informacije je potem bolje, da se odločim za popoldanski SP (z normiranimi stroški) - dodatno delo bo programiranje, tako da glede na informacije o normiranih stroških, se davek plača 6% od izstavljene fakture (ne bom presegel 50.000€ letno). Poleg tega tudi ni problema z dohodnino in socialnimi prispeki, ki jih že plačujem v redni službi?
Sem dobil prave informacije glede popoldanskega SP-ja z normiranimi stroški (preverjal sem za cca 500€ mesečno prihodka)?
Glede na informacije je potem bolje, da se odločim za popoldanski SP (z normiranimi stroški) - dodatno delo bo programiranje, tako da glede na informacije o normiranih stroških, se davek plača 6% od izstavljene fakture (ne bom presegel 50.000€ letno). Poleg tega tudi ni problema z dohodnino in socialnimi prispeki, ki jih že plačujem v redni službi?
Sem dobil prave informacije glede popoldanskega SP-ja z normiranimi stroški (preverjal sem za cca 500€ mesečno prihodka)?
Prispevki pri popoldanskem s.p.:
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=7763
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=7763