Pozdravljeni!
V marcu 2013 smo prejeli subvencijo za investicijo v OS. Osnovno sredstvo smo nabavili že v novembru 2012.
Za leto 2013 je obračunana amortizacija za 12 mesecev. Subvencijo se zmanjšuje sorazmerno z obračunano amortozacijo.
Glede na to, da je bila subvencija prejeta v začetku marca, me zanima ali lahko sorazmerno zmanjšam celoletno AM, ali samo za 10 mesecev.
Hvala za odgovor.
Subvencija
Moderator: Mirko Zbačnik
-
fagussylvatica
- Začetnik

Re: Subvencija
Mi lahko kdo vsaj namigne, če razmišljam v pravi smeri?!
Hvala.
Hvala.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Sam bi se tu ravnal skladno z namenom subvencije in ne obremenjeval s časovnim nesovpadanjem, ker drugače vam bo ostalo del subvencije neizkoriščene
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
fagussylvatica
- Začetnik

Hvala za odgovor.
Če naj se ne obremenjujem s časovnim nesovpadanjem, potem upoštevam tudi del subvencije, ki bi jo moral že v letu 2012, ko še ni bila izplačana, da ne bo ostal neizkoriščen del?
Amortizacijo za december 2012 smo obračunali, saj smo osnovno sredstvo začeli takoj uporabljati, ker čakanje na izplačilo subvencije lahko traja.
Če naj se ne obremenjujem s časovnim nesovpadanjem, potem upoštevam tudi del subvencije, ki bi jo moral že v letu 2012, ko še ni bila izplačana, da ne bo ostal neizkoriščen del?
Amortizacijo za december 2012 smo obračunali, saj smo osnovno sredstvo začeli takoj uporabljati, ker čakanje na izplačilo subvencije lahko traja.
Jaz bi dala v prihodke 2013 amortizacijo za 13 mesecev. lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Verjetno imamo o subvencioniranju tudi kak dokument, pogodbo ali kaj podobnega, kjer so pgoji znani in zato ne čakamo na prejem subvencije. jaz bi znesek lani obračunane amortizacije popravil letos, ali z zmanjpanjem letos obračunane amortizacije, ali prek poslovnega izzida in upošteval v davčnem obračunu. kakorkoli, bi popravil, da bi se ujemalo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko