Pozdravljeni
Torej, sem dopolnilni s.p., z pavšalno obdavčitvijo, nisem zavezanec za DDV.
Situacija naslednja: preko agencije iz Anglije, bom opravljal storitve v različnih državah EU.
Izstavljal bom račune le tej agenciji.
Ali potrebujem ID za DDV ?
edit: aha, sem v bistvu tale odgovor že našel na tem forumu. brez ID za DDV naj ne bi mogel nobenega računa v EU izdati.
davka pa v nobenem primeru ne rabim obračunavati saj nisem zavezanec a ne.... ali se to v tem primeru kaj spremeni ?
lp
Pavšalni s.p. - poslovanje z tujino
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Pavšalni s.p. - poslovanje z tujino
Kot si že prebral - moraš pridobit ID za DDV preden izdaš kakršnikoli račun v drugo članico EU.
Ker boš t.i. "mali zavezanec" DDV ne obračunavaš. Moraš pa vsak mesec oddati obrazec DDV-O (če nisi imel prometa v ostalih članicah EU, pač vneseš same ničle) in pa tisti mesec, ko si izdal kak račun v drugo članico EU, še rekapitulacijsko poročilo (oboje preko e-davkov).
Ker boš t.i. "mali zavezanec" DDV ne obračunavaš. Moraš pa vsak mesec oddati obrazec DDV-O (če nisi imel prometa v ostalih članicah EU, pač vneseš same ničle) in pa tisti mesec, ko si izdal kak račun v drugo članico EU, še rekapitulacijsko poročilo (oboje preko e-davkov).
super hvala...
sproti ugotavljam ja kaj je potrebno delati
... res bi lahko kje bilo na enem mestu vse zbrano... tiste evem točke so pa tud samo da denar pobirajo.
sproti ugotavljam ja kaj je potrebno delati
Kako pe bi bilo v tej taisti situaciji ("preko agencije iz Anglije, bom opravljal storitve v različnih državah EU"), če bi bil zavezanec za DDV?
lp
lp
Če bi bili zavezanec za DDV v Sloveniji in bi poslovali z davčnimi zavezanci v okviru unije, bi prenesli davčno breme na zavezanca v Angliji: 1. odstavek 25. člena ZDDV: kraj obdavčitve je kraj kjer ima naročnik svoj sedež (seveda je to le splošno načelo, pri čemer je odvisna tudi vrsta opravljene storitve).
lp
lp
Hvala za odgovor. Točno tako so mi pred dnevi povedali tudi na DURS-u.
Lep dan, Ksenuška
Lep dan, Ksenuška