Lep večer,
zanima me kaj sp ki ima prijavljeno storitveno dejavnost mora narediti da lahko začne prodajat artikle. Namreč, sp bi rad nekaj kupil , to nekaj predelal in preprodal naprej.
To je enkraten primer in ne vem ali je treba zato priglašat drugo dejavnost.
Hvala
sp _ registrirana storitvena dejavnost
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Smeškomali
- Začetnik

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: sp _ registrirana storitvena dejavnost
V tem enkratnem poslu ne vidim zadržkov, v kolikor gre za nakup, glede načrtovanih potreb, nato pa zaradi nekih dejavnikov spremembe in to prodate kot nepotreo opremo. Namen prodaje ni opravljanje tržne dejavnosti, temveč likvidnost odprodaje nepotrebnih sredstev.
Tako naj bi razlagal to zadevo, ker dejansko tudi je (ali naj bi?) bila zaka. V kolikor bi to dejanje kazalo znake tržne dejavnosoti in če niste registrirani za to dejavnost, pomeni nelegalno dejavnost.
Tako naj bi razlagal to zadevo, ker dejansko tudi je (ali naj bi?) bila zaka. V kolikor bi to dejanje kazalo znake tržne dejavnosoti in če niste registrirani za to dejavnost, pomeni nelegalno dejavnost.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Smeškomali
- Začetnik

Re: sp _ registrirana storitvena dejavnost
Najlepša hvala. Torej v tem enkratnem primeru sp normalno izda račun v želenem znesku. Postavka na računu je lahko npr: Prodaja ?
Če pa se kasneje odloči da bo ta primer postal reden primer mora odpret dejavnost in vodit verjetno neke zaloge če jih bo imel
Sem prav razumela?
Hvaal
Če pa se kasneje odloči da bo ta primer postal reden primer mora odpret dejavnost in vodit verjetno neke zaloge če jih bo imel
Sem prav razumela?
Hvaal