OPSVZ po novem
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: OPSVZ po novem
Če za s.p. nimamo še podatka o dobičku /Fineus pod 9/ mu obračunamo prispevke za februar po starem.
A mislite, ga. Slovan, da bo to v redu?
A mislite, ga. Slovan, da bo to v redu?
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
-
kompotelka
- Računovodja

Ali se vam zdi, da se jim še ni?slovan napisal/-a:Skratka v letu 2014 je toliko različnih osnov in toliko različnih vrst prispevkov, da se bo počasi tudi e-davkom "sfuzlalo".
Ste videli navodila za izpolnjevanje obrazca OPSVZ?
Obvestilo o novih shemh, navodila pa vse po starem. Nobenih opisov novihpolj, novih osnov... Znajdite se sami. Šlamparija!
-
kompotelka
- Računovodja

Do meseca po mesecu oddaje obračuna obračunate še po starem. Ker še niste oddali (saj itak ne morete12345ab napisal/-a:Če za s.p. nimamo še podatka o dobičku /Fineus pod 9/ mu obračunamo prispevke za februar po starem.
Kompotelka, vaš odgovor je zelo simpatičen...do kdaj mislite da bodo podaljšali rok oddaje za naš slavni Fineus? 
Lepo vas pozdravljam.
12345ab: po starem toliko časa dokler ne boste oddali davčnega obračuna. Glede na to, da smo že v marcu in da ga boste morali oddati do konca marca (ali preko e-davkov ali pa v papirnati obliki), bo vaša nova osnova za mesec april (tako kot vam je napisala kompotelka).
lp
lp
-
kompotelka
- Računovodja

Res nisem pravi naslov za to vprašanje12345ab napisal/-a:Kompotelka, vaš odgovor je zelo simpatičen...do kdaj mislite da bodo podaljšali rok oddaje za naš slavni Fineus?
Ne vem, ča lahko računate na kakšno usmiljenje in razumevanje (saj oni bodo pripravili še PRED 31. marcem).
Mogoče pa le...
-
kompotelka
- Računovodja

So popravili. V obvestilu so tudi nova navodila z izčrpnim opisom novih polj, tako da vam bodo v pomoč, ko boste prvič oddajali nov OPSVZ.kompotelka napisal/-a: Ste videli navodila za izpolnjevanje obrazca OPSVZ?
Obvestilo o novih shemh, navodila pa vse po starem. Nobenih opisov novihpolj, novih osnov... Znajdite se sami. Šlamparija!
http://datoteke.durs.gov.si/eDavki/Pojasnila_OPSVZ.pdf
Pozdravljeni,
ali vam uspe plačati prispevke za sp za februar:
- 445 Skupaj prispevki za ZZ in
- 440 Prispevek delodajalca za zaposlovanje.
Pri meni banka zavrača sklice. Bi bilo treba še počakati s plačilom ?
Hvala in lep pozdrav!
ali vam uspe plačati prispevke za sp za februar:
- 445 Skupaj prispevki za ZZ in
- 440 Prispevek delodajalca za zaposlovanje.
Pri meni banka zavrača sklice. Bi bilo treba še počakati s plačilom ?
Hvala in lep pozdrav!
Pozdravljeni.
Iz navodil mi ni jasno, ali je potrebno polje 105, Polna zavarovalna osnova, izpolniti že sedaj, pred določitvijo osnove na podlagi doseženega dobička v letu 2013, ali pustiš to polje prazno? In izpolniš sedaj le polje 110, Mesečna osnova za polni delovni čas (v mojem primeru v višini minimalne plače) in nato za marčevske prispevke, po določitvi dobička za 2013, še polje 105?
Izračun se sicer ne razlikuje, ali izpolniš obe polaji ali samo polje 110.
Iz navodil mi ni jasno, ali je potrebno polje 105, Polna zavarovalna osnova, izpolniti že sedaj, pred določitvijo osnove na podlagi doseženega dobička v letu 2013, ali pustiš to polje prazno? In izpolniš sedaj le polje 110, Mesečna osnova za polni delovni čas (v mojem primeru v višini minimalne plače) in nato za marčevske prispevke, po določitvi dobička za 2013, še polje 105?
Izračun se sicer ne razlikuje, ali izpolniš obe polaji ali samo polje 110.
-
kompotelka
- Računovodja

Izračun bi se razlikoval, če bi uveljavljali znižanje osnove za prispevke (v polju 085). Tedaj bi bila osnova v 105 POLNA osnova, osnova v 110 pa ZNIŽANA osnova za tisti % pač, kolikor bi znižanja uveljavljali.
mi pa smo nekaj davčnih obračunov za 2013 že oddali v februaruju (kot lastni dokument, so tudi že obdelani). a upoštevamo še po starem osnovo za februar, pa za marec po novem ne?